Caută
Close this search box.

Aproape 130.000 de copii şi părinţi implicaţi în campania de mediu „Let’s Get Green!”

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, s-a desfăşurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiţie naţională dedicată unităţilor de învăţământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil faţă de mediu.
Bilanţul campaniei este impresionant: 129 484 de elevi şi părinţi implicaţi în proiect, 13.553 de puieţi plantaţi pe o suprafaţă de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Naţională din Bucureşti, şi 636.297 kilograme de deşeuri colectate.

Premiul cel mare al concursului, o transformare a şcolii câştigătoare, în valoare de 15.000 de euro, ajunge la şcoala gimnazială Doba, din Satu Mare.  Au fost acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7.500 de euro fiecare şi trei menţiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare.

De asemenea, organizatorul competiţiei, Green Point Management, a acordat un premiul special în valoare de 5.000 euro pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare.

Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69.250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unităţile de învăţământ participante condiţii mai bune de învăţare, în funcţie de nevoile specifice ale acestora.

“Suntem convinşi că experienţele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinţii şi profesorii din toate şcolile participante, lecţiile învăţate şi contribuţia adusă la crearea unei noi generaţii de cetăţeni mai responsabili faţă de natură, însumează un câştig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului. Remarcăm mobilizarea şi capacitatea de organizare exemplară de care toate şcolile participante au dat dovadă, depăşindu-ne cu mult aşteptările, câştigând astfel toată admiraţia noastră. Am demonstrat că deşeurile au valoare, pot fi colectate separat şi există dorinţă şi implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare şi reciclare. Mulţumim tuturor pentru munca depusă şi sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului.” a declarat Andrei Coşuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri