Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr acuză: Sunt 33 de articole neconstituționale la modificările codului de procedură penală

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, vineri, la Alba Iulia că Ministerul Public a identificat 3 de articole care au suspiciuni de neconstituționalitate în modificările aduse codului de procedură finală.

”Ministerul Public a identificat 33 de articole care au suspiciuni de neconstituționalitate. Toate aceste articole au fost sesizate instituțiilor care au competența de a sesiza Curtea Constituțională. Urmează să vedem în continuare ce va spune Curtea Constituțională despre suspiciunile pe care le-am formulat noi”, a spus Augustin Lazăr, citat de Unirea.

Augustin Lazăr a participat, vineri, la lucrările conferinţei internaţionale „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa „Curţii Europene a Drepturilor Omului” organizată de Curtea de Apel Alba Iulia şi Baroul Alba în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Avocaţilor Europeni, şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

Săptămâna trecută, Augustin Lazăr a declarat că modificările aduse Codului de procedură penală sunt analizate de Ministerul Public, iar tot ce are ”o aparenţă de neconstituţionalitate” va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza Curtea Constituţională a României (CCR).

„Noi am avut un punct de vedere deja pe care-l susţinem în continuare, în sensul că modificările care au fost efectuate la cele două Coduri s-au realizat într-un ritm foarte rapid, în pripă, aş putea spune, şi acestea asociate cu faptul că nu au fost luate în considerare propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, ale asociaţiilor de magistraţi. Toate aceste circumstanţe au generat o stare de îngrijorare în rândurile corpului magistraţilor Ministerului Public. Ceea ce vă pot spune în acest moment este că toate modificările, completările care au fost efectuate formează obiectul unei foarte atente analize a Ministerului Public, care în câteva zile va fi încheiată şi tot ce vom constata noi că are o aparenţă de neconstituţionalitate va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza CCR”, a spus Lazăr.

El a menţionat că modificările aduse în Parlament trebuie studiate foarte atent. „Lucrurile astea trebuie studiate foarte atent, de altfel şi cei care au făcut modificările le-au făcut cu o anumită abilitate. (…) Pentru a face puzzle-ul spiritului modificărilor ai nevoie să le vezi pe toate, să le analizezi şi apoi să vezi care este fotografia mare a modificărilor Codurilor”, a afirmat Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri