Caută
Close this search box.

Bacalaureat 2018. Candidati eliminați pentru că au încercat să copieze

Un număr de 31 de candidați la examenul maturității au fost eliminați miercuri de la proba obligatorie a profilului, scrie Agerpres, pentru că au încercat să copieze.

Un număr de 31 de candidaţi au fost eliminaţi, miercuri, pentru tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, potrivit datelor furnizate de centrele de testare. În Bucureşti au fost eliminaţi doi candidaţi.

Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, istorie și matematică.

Joi are loc ultima probă scrisă examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, cea la alegere a profilului şi specializării.

Examentul are reguli stricte, iar încălcarea lor poate avea urmări grave pentru candidaţi, asistenţi sau membrii comisiei de examinare. Metodologia a fost dată în vigoare de Ministerul Educaţiei în 2011.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat sa introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete si altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidații care refuza depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiti în examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri