Organizatorii mitingului Partidului Social Democrat care va avea loc sâmbătă le cer participanţilor să fie îmbrăcaţi cu bluze albe sau cu costume populare, să aibă steguleţe tricolore şi să poate în piept logo-ul partidului.

De asemenea, manifestanţii vor trebui să aibă la ei imnul printat şi lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. Conform unei adrese trimise către PSD Iaşi, care cuprinde, printre altele, traseul autocarelor şi indicaţii privind debarcarea participanţilor, organizatorii mitingului de sâmbătă cer ca manifestanţii să fie îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. „Fiecare autocar va avea 6 steaguri cu tricolorul României şi un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane – 6 steaguri RO şi 1 steag UE), precum şi pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizaţii judeţene)”, mai scrie în adresă.

Zvonurile potrivit cărora vor fi aduşi din nou minerii la Bucureşti prind contur. Minerii şi energeticienii din judeţul Gorj semnalează liderilor de sindicat că sunt presaţi să meargă la mitingul organizat, sâmbătă în Bucureşti. Sindicalistul Nicu Bunoaica a fost cel care a semnalat că a primit mesaje din cadrul companiei că oamenii ar fi ameninţaţi cu pierderea anumitor prime dacă nu merg la mitingul organizat de PSD. „Anumiţi lideri de sindicat au ameninţat minerii că vor pierde grupa de muncă, primele, dacă nu se duc la acel miting de susţinere a PSD. Eu cred că anumiţi lideri de sindicat, prin interpuşi, încearcă să discute cu anumiţi mineri să se ducă la Bucureşti. Le promit anumite lucruri, anumit ajutor numai să se ducă la acest miting”, acuză sindicalistul Nicu Bunoaica.

Un gorjean a semnalat comportamentul abuziv al liderului sindical din Complexul Energetic Oltenia, Constantin Creţan. „Şeful sindicatului, Creţan Constantin, a anunţat sindicaliştii că trebuie să meargă la miting că altfel vor rămâne fără prime şi sporuri. Mi-a spus personal că nu voi mai avea prima de ziua minerului dacă nu mă prezint cu încă o persoană la autocarul care ne duce la tură ca să mergem cu el la Bucureşti”, se arată în sesizare.

99 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Dragi jurnalisti va rog sa verificati mai bine informatiile pe care vi le da acest lider de sindicat Nicu Bunoaica care este un mincinos si se foloseste tot timpul de acest prilej pentru a ataca aceasta persoana. Acest lider poate chiar el s-a ocupat cu amenintari catre mineri ca sa mearga la Bucuresti sa il apere pe Dragnea fiind unchiul lui. Mentionez faptul ca atat Dragnea cat si Bumoaica au aceleasi trasaturi. Bumoaica de ce nu spune ca datorita lui multi mineri au fost nenorociti la salarii, si au ramas cu le mici. Este mandru de el fiindca se considera cel mai bun lider de sindicat ( se trage de la rude din Teleorman)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =