Caută
Close this search box.

Brexit: Theresa May se poate confrunta cu noi compromisuri în Parlament

Premierul britanic, Theresa May, se va putea supune presiunilor rebelilor pro-europeni în partidul său pentru a doua zi, miercuri, când parlamentarii dezbat planurile guvernului privind viitoarele relații vamale cu Uniunea Europeană, informează Reuters.

Guvernul a fost forțat să facă un compromis major marți, când a trebuit să fie de acord să dea Parlamentului un rol mai mare în negocierile Brexit pentru a evita o înfrângere în mâinile rebelilor din partidul său care doresc să mențină legături strânse cu UE după ce Marea Britanie părăsește blocul în martie anul viitor.

Două zile de dezbatere, cu privire la legile care vor pune capăt calității de membru al UE, au cristalizat diviziuni de lungă durată în cadrul partidului lui May privind cea mai bună strategie de a părăsi UE, aducând la un punct comun problemele care vor determina relația dintre cea de-a cincea cea mai mare economie mondială cu cel mai mare bloc comercial. Parlamentarii vor vota miercuri dacă vor respinge un plan propus de camera superioară a Parlamentului, care va cere miniștrilor să raporteze ce eforturi au făcut pentru a asigura o uniune vamală cu UE până la sfârșitul lunii octombrie.

În schimb, guvernul a propus să-și raporteze eforturile pentru a asigura un aranjament vamal. Acest lucru este de așteptat să fie suficient pentru a amâna o dezbatere mai interesantă cu privire la politica guvernamentală, dezbaterile viitoare fiind acum o etapă mai probabilă pentru o rebeliune. Rebelii au declarat că vor contesta planurile lui May de a părăsi uniunea vamală cu UE în timpul voturilor privind alte legi care vor fi dezbătute cu ceva timp înainte de 24 iulie.

Cabinetul divizat a lui May trebuie încă să stabilească ce fel de acorduri vamale ar trebui să aibă Marea Britanie cu UE – o problemă de importanță crucială pentru întreprinderile cu lanțuri de aprovizionare transfrontaliere și cu frontiera terestră dintre statul membru al UE Irlanda și Irlanda de Nord .

Odată cu trecerea timpului, Theresa May nu mai poate să implementeze decizii pe parcurs, fiind sub presiunea negociatorilor UE de a prezenta poziții detaliate nu numai în domeniul vamal, ci și în relațiile cu guvernanța viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri