Caută
Close this search box.

Cătălin Voicu, fost demnitar, apropiat al senatorului PSD Șerban Nicolae, condamnat la șape ani de închisoare

Cătălin Voicu, fost senator, catalogat de presă drept mentor ori apropiat al senatorui PSD Șerban Nicolae, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare. Este vorba despre un dosar în care Voicu era judecat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Senatorului Şerban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, i se spunea și “şoferul lui Cătălin Voicu”. În 2011, atunci când fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat din arestul preventiv, Şerban Nicolae, pe atunci avocatul senatorului, l-a luat cu maşina de la poarta penitenciarului Rahova (vezi foto).

Adevărul scria despre Cătălin Voicu că deține un “serviciu sigur şi profitabil”: intermediar între oamenii cu probleme juridice şi oameni din Justiţie. A fost aproape de a face din Justiţie o firmă privată de spălat marii infractori sau de îngropat adversari.

Instanţa a respins apelurile declarate de inculpaţi şi de procurorii DNA, menţinând sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti în anul 2017.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Cătălin Voicu, în februarie 2017, la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte, transmite Agerpres.

Instanţa de fond a constatat însă că fapta de care este acuzat Cătălin Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în anul 2012 la şapte ani de închisoare şi a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de şapte ani închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani. Instanţa a menţinut şi confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro şi 119.000 lei.

Tribunalul Bucureşti a mai decis ca inculpaţii din acest dosar să plătească în solidar către SC Servicii Energetice Moldova SA despăgubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalentul a 1.391.339 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri