Caută
Close this search box.

Cioloș sugerează că Iohannis trebuie să riște inclusiv o suspendare pentru apărarea Constituției

Dacian Cioloș, fost premier, sugerează că președintele Klaus Iohannis ar trebui sa riște chiar o eventuală suspendare a sa din funcție de către PSD pentru apăra Constituția, în condițiile în care CCR i-a cerut să emită un decret pentru a o revoca pe șefa DNA.

“Cred că domnul președinte trebuie să riște orice din punct de vedere politic pentru a apăra Constituția și pentru a apăra principiile clare ale Constituției. El reprezintă o funcție foarte importantă în stat, una dintre ultimele baricade care apără statul de drept și cred că trebuie să fie foarte ferm în apărarea Constituției. Din păcate, majoritatea politică reprezentată astăzi în Parlament, și-a depășit de mult mandatul primit de la alegători.” spune Dacian Cioloș la Europa FM.

Totodată, Dacian Cioloș a scris pe pagina sa de Facerbook:

Curtea Constituțională e politizată și ia clar decizii subiective, în sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justiția.

Majoritatea actuală din Parlament nu are legitimitate politică să încerce subordonarea justiției, nu a fost votată pentru asta.

E nevoie de o modalitate prin care cetățenii să se poată exprima față de aceste decizii instituționale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a tranșa în privința dorinței românilor de a continua lupta împotriva corupției.

(…)Să nu uităm (așa cum guvernanții și-ar dori poate, prin tot felul de diversiuni mediatice) că atacul la statul de drept este dublat de un proces de slăbire a economiei și deci a bunăstării românilor prin decizii de politică fiscală și economică incoerente, prin atacul la Pilonul II de pensii, adică la banii românilor și prin îndatorarea statului pe termen lung pentru a plăti promisiuni electorale inconsistente.

Fără o funcționare onestă, transparentă a statului și fără predictibilitate și coerență în deciziile care afectează economia nu vor fi nici pensii și nici salarii (…), susține Cioloș.

Un răspuns

  1. ciolosvek e si putin cam berbec, vrea sa demonstreze ca nici pomeneala , ca situatia de acum se datoreaza si imbecilitatii, criminalitatii si lasitatii sale, cand a fost pm, comisar la UE si ministru al asa-zisei agriculturi romanesti, unde actualul pm (docila) a ajuns sa faca declaratii la telejurnale ca ” a participat la festiva inagurare a deschiderii unei statii de irigat”, olandezii ( ca ex.)aveau „statii de irigat” (sigur, rudimentare) de pe la anul 1600(!!!), cea ce se reflecta si la zi, o tara de aprox 5 ori mai mica ca Romania, si cu teren arabil putin mai mult decat judetul Timis ( dar departe de calitatea arabiluli romanesc), este -de zeci de ani- printre primii 5 mari producatori din lume, pe produse agricole…Iar ciolosvekul a vandut pamantul tarii si nu numai, permanent, din toate pozitiile si functiile pe care le-a avut, in timp ce Ministru Agriculturii Olandeze( ai carui parinti aveau o ferma) se ducea -ca PM- cu laptele la piatza, sa faca bani…ciolosvek, nici gand, el -cum a ajuns in paine- si-a marit salariul la 30 de mii/luna( cat si celorlati doi mari talhari, iohanis si seful popimii) si nu a spus ca mai primea-in paralel- vreo 7 mii euro( de la UE) , pana la finalul mandatului…ciolosvek si banda sa, si fiecare „lider” si banda lor de talhari, aveti doar 2 optiuni: sa va impuscati in cap, sau sa-l imitati pe nastase, insa cu mult mai multa precizie, daca se va termina cu aceasta anarhie criminala(numita republica Romana) si ne vom intoarce la Monarhei cu aport Englez, oricum -legal- asta va va fi soarta…
    2-Dacian Ciolos ii multumeste ziaristului Liviu Avram, pentru „palmute si bobarnace”(…)____––___
    bietul ciolosvek, a ajuns rau de tot, precum in bancul ala cu arabul, pe care daca-l scuipi intre ochi, el zice :iar a dat alah, ploaie”… asa si acest ciolosvek, L.Avram ii trage cateva scatoalce zdravene dupa cefa si cateva baldoaie in koor, precum la magarul cel lenes, iar ciolosvek zice ca sunt „palmutze si bobarnace”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri