Caută
Close this search box.

CM 2018. Arbitrul și antijocul strică rezultatul: Brazilia, egal cu Elveția

Din start: arbitrul mexican a stricat în mod evident jocul, întâia oară la golul elvețian cu fault în atac, a doua oară la penalty-ul neacordat după faultul asupra brazilianului Jesus.

Altfel, Brazilia în fotbal înseamnă legendă. Înainte de orice, legendă. Este singura selecționată din Lume care a cucerit titlul mondial de 5 ori, dar niciodată pe teren propriu, deși a organizat de două ori Cupa Mondială. Triumful brazilian a fost înregistrat în 1958 (cu Pele titular, la 17 ani și jumătate), 1962, 1970 (după acel memorabil 3-2 cu România, la Guadalajara), 1994 și 2002. Totuși, duminică seara, cu Elveția, o echipă fără nicio performanță importantă, dar aflată în prezent pe locul 6 în clasamentul mondial FIFA,lucrurile au stat total diferit.

Brazilienii lui Tite (unul din cei mai anodini și puțin cunoscuți antrenori din istoria lui Seleção Brasileira) s-au chinuit enorm, chiar dacă au condus cu 1-0 destul de repede, prin ”bijuteria” lui Philippe Coutinho din min.20 după care au dominat masiv, dar steril, prima parte. Golul egalizator elvețian a venit ca o lovitură de trăsnet în min.50 de la Steven Zuber, care a înscris cu capul de lângă un Miranda oarecum apatic, dar și după un fault în atac clar, la care arbitrul nu a zis nici ”pâs” !

Am văzut mai apoi la elvețieni tot ce înseamnă antijoc și antifotbal: trageri de tricou, baloane aruncate în tribune, trageri de timp cât cuprinde, faulturi fără număr și destule altele. Dar fac și ele parte din arsenalul fotbalului. Au mai fost în final câteva uriașe ocazii ale lui Neymar și ale colegilor săi, inclusiv la ultimele două faze, iar istoria fotbalului consemnează egalitatea 1-1 (1-0). Vor decide meciurile cu Serbia și Costa Rica, două echipe apropiate ca valoare.

Penalty destul de clar în min.74 la un fault al lui Gabriel Jesus, lovit în pulpă de Akanji, dar și împins în mod evident de apărătorul elvețian. Arbitrul mexican n a cerut nici măcar ajutorul celebrului deja VAS… Ciudat. Dar nu ne mai miră nimic, pentru că Brazilia a fost cam întotdeauna ”clienta” arbitrilor, mai ales la turneele finale. Oricum, și în partea a doua la Rostov pe Don tot Brazilia a dominat copios, elvețienii trăgând de timp în toate modurile posibile. Fotbalul nu este întotdeauna corect. Dimpotrivă. (foto 10pariuri.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri