Caută
Close this search box.

CM 2018. De citit chiar acum: dacă Franța ar juca, Australia ar mai spera, dar Peru …

Aceste rânduri sunt scrise marți după amiază, chiar după primul sfert de oră al meciului Franța-Danemarca din Grupa C a turneului final din Rusia.

Comentatorii TVR spun că nu s-a întâmplat nimic pe Stadionul Lujniki din Moscova în aceste prime minute. Așa vedem și noi pe ecranele, nu tocmai foarte mici, ale televizoarelor. Niciun efort, nicio zbatere, totul curge lent și lejer, ca într-un meci de pregătire.

Și chiar este de pregătire. De pegătire pentru optmilie de finală, desigur.

Situația în grupă stă cam așa. Franța are 6 puncte din două victorii și este deja calificată. Danemarca are 4 puncte și este foarte aproape de calificare. I-ar mai trebui doar un egal, pentru a merge mai departe, pe locul 2, de mână cu Franța.

”Nu par să se grăbească cei 22 de jucători. par să aibă răbdare unii cu ceilalți ”, spun comentatorii. Și au dreptate.

Dincolo, în celălat meci al grupei, Australia ar avea nevoie neapărat de o victorie cu Peru, pentru a spera la o calificare de pe locul 2. dar asta nu mai dacă Franța chiar ar juca. Și ar învinge Danemarca. Ceea ce până acum nu s-a văzut deloc, nu a ”reieșit” din nimic.

”Spectatorii par deja să se plictisească” spun comentatorii …. Fac ”valuri” în tribune ca să … aibă ce face.

Din nou dincolo. Din atâtea atacuri australiene, Peru deschide scorul. Un francez centrează foarte slab în careul peruan … Danezii nu forțează nimic, cu toate că o înfrângere ar putea (ar fi putut) să îi scoată din turneu. Acum deja lucrurile se complică. Ar fi nevoie de cel puțin două goluri australiene la Soci, precum și de cel puțin unul francez la Moscova.

Însă nu pare să se întâmple nimic. Puteți comenta singuri, fără probleme.

Dar, pentru că există și un dar, mai e ceva. Locul 1 din grupă, adică, teoretic, Franța, ar putea să joace cu Argentina (dacă nu cumva cu Nigeria). Le convine francezilor posibila companie a lui Messi sau ar prefera Croația și … locul 2 în grupă? Aceasta este întrebarea, vorba bătrânului Shakespeare. Oricum, Danemarca nu pare a fi sortită să piardă marți, pe Lujniki. Și poate că Australia nici nu mai contează în ecuație, ci doar a juca sau nu cu Croația.

În sfârșit. Să vedem meciurile. M-aș bucura să mă înșel și să învingă Franța. Ar însemna că francezii sunt total fair-play. Promit să nu șterg materialul dacă învinge Franța lui Griezmann. Și să îmi scot pălăria (Chapeau bas).

Prima acțiune mai concretă a Franței vine prin minutul 34 . Franța are cel mai scump lot de la acest Mondial. Dacă Franța ar juca … Dacă … dacă …

PS. Prin minutul 35 spectatorii au început să fluiere. O spun și comentatorii. Noi nu putem să fluierăm, nu ne aud francezii și nici danezii.

… Griezmann șutează slab, direct în brațele portarului danez. (foto Digi Sport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri