Caută
Close this search box.

CM 2018. Conjurația arbitrilor pentru Elveția și drumul deschis spre optimi

Ceea ce mulți au simțit ori doar au intuit încă de la priimele meciuri ale Mondialului din Rusia se confirmă din plin, acum, în etapa a doua a grupelor: Elveția, cu o echipă, altfel, valoroasă, este ajutată serios și constant de arbitrii puși să conducă partiele acestei selecționate, așa cum s-a întâmplat din plin în confruntările cu Brazilia (1-1), dar și cu Serboa (2-1).

Mai întâi, cu Brazilia: când sudamericanii conduceau cu 1-0 și se îndreptau spre o victorie cât se poate de firească ținând cont de valoarea și palmaresul ecnhipelor. a venit golul egalizator al lui Steven Zuber, în min. 50, precedat însă de un fault în atac al aceluiași Zuber asupra lui Miranda, fault vizibil și de pe Marte, mai puțin însă de la locul ”faptei”, nefiind văzut de arbitrul care se afla la doar … 2 metri distanță și care nu a consultat nici măcar celebrul VAR. Apoi, în același meci de pomină, alt fault, în celălalt careu, asupra atacantului brazilian Gabriel Jesus. Arbitrul nu a acordat nimic. Desigur, nu ne surprinde. Rușine arbitrului Cesar Ramos, din Mexic, o țară care este veche rivală a Braziliei la fotbal și în sport, în general.

Pentru Elveția a venit al doilea meci la  Mondial, cu Serbia. Condusă mult timp cu 1-0, după golul lui Mitrovic din min. 5, Elveția a egalat prin Xhaca în min.52. Ceva mai încolo, același Mitrovic a fost luat în brațe și trântit în careu nu de unul, ci de doi elvețieni. Arbitrul, bineînțeles, nu a acordat nimic. Absolut nimic. Elveția avea să învingă prin golul din ultimul minut de joc al lui Xherdan Shaqiri, un helveto-albano-kosovar, care a mai și făcut un gest urât după gol, gest legat de politică și deloc de sport.

Din nou rușine unui arbitru principal, Felix Brych, din Germania ! Și șeful de la VAR, tot german, adică rude apropiate între e (arbitrii meciului), dar și cu elvețienii, despre a căror filiație germană știu și copiii de gimnaziu. Dar nu acesta a fost motivul hoției. Iată ce scrie reputatul confrate jurnalist, profesor, istoric, realizator TV și om de cultură din Ploiești, Dan Culicovschi:

”Din 2011, sef al arbitrilor la FIFA este elvetianul MASSIMO BUSACCA. Foarte interesant, cu 2 ani înainte, aflat în activitate, acesta a fost SUSPENDAT PENTRU 3 ETAPE de federația helveta pentru că, la un meci din Cupa Elveției, a făcut UN GEST OBSCEN către spectatorii care îl huiduiau.”

Acum se cam înțelege. Așadar, seful mondial al arbitrilor FIFA este un … elvețian! Cum să nu ajuți Elveția până în pânzele albe? Cum deja s-a și întâmplat. Iar Elveția are șanse foarte mari să meargă mai departe, aproape exclusiv datorită acestor arbitri. (foto Adevărul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri