Caută
Close this search box.

CM 2018. Dominată copios de peruvieni, Danemarca învinge cu noroc enorm

Absolut incredibil: nu am mai văzut de mult un meci atât de paradoxal și nedrept ca acest Danemarca-Peru. Mai mare nedreptate nici că se putea, echipa care a dominat copios, care și-a împins, practic, adversarul în poartă, care a avut cel puțin 4 ocazii uriașe de a marca, după ce a rata și un penaltu – ei bine, acea echipă, adică Peru, a pierdut:

Peru – Danemarca 0-1 (0-0), a marcat Yussuf Poulsen în min.59, meci contând pentru Grupa C, diin care mai fac parte Franța și Australia.

Cel puțin în repriza a doua, după gokul danezilor, circa 44.000 de spectatori prezenți pe Mordovia Arena din Saransk, dar și zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume, au putut să vadă o presiune infernală a sud-americanilor, dar nu în orice mod, ci cu multe elemente tehnice și spectaculare: lovituri cu capul sau cu călcâiul, care au trecut milimetric pe lângă bară și pe lângă un portar învins, șuturi de la distanță, combinații de efect, drublinguri în careu și pase la întâlnire, iar enumerarea ar putea continua.

Danemarca a avut sclipirea jucătorului de culoare Yussuf Poulsen, din min.59 … și cam atât ! Yussouf Poulsen a marcat total împotriva cursului jocului. Danezii erau dominaţi categoric, dar au scăpat pe contraatac, iar Poulsen a finalizat acţiunea rapidă din pasa lui Christian Eriksen. Mai devreme, în minutul 45, a fost dictat penalty pentru Peru, după ce arbitrul a apelat la sistemul arbitrajului video. A executat Christian Cueva, jucătorul echipei braziliene FC Sao Paolo, dar mingea s-a dus mult peste poartă.

ÎN minutele 13 și 29 Peru a ratat alte uriașe ocazii de gol, iar după minutul 60 am văzut unul din cela mai intense asedii posibile într-un meci. Dar, acesta este fotbalul. nefiresc și ciudat, uneori, cât un Everest de nedreptate.

Peru: Pedro Gallese – Luis Advíncula, Alberto Rodríguez, Christian Ramos, Miguel Trauco – Renato Tapia, Yoshimar Yotún – André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores – Jefferson Farfán.

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen – Kvist, Delaney -Poulsen, Eriksen, Sisto – N. Jorgensen. (foto The Guardian)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri