Caută
Close this search box.

CM 2018. Dumnezeu există: în pofida arbitrilor și a celui mai feroce antijoc, Brazilia învinge Costa Rica

Prima victorie, aparent ”mică”, dar uriașă pentru Brazilia la acest ”Mondial”. În pofida arbitrajului, în cele din urmă evident ostil, Brazilia zdrobește în prelungiri naționala din Costa Rica, autoarea celui mai feroce antijoc pe care l-am văzut vreodată în fotbal. Un 2-0 fără comentarii, care putea fi foarte bine 8-0 după numărul ocaziilor mari avute, un 2-0 stabilit abia în prelungiri, dar după minute întregi în care jocul a fost întrerupt de tăvălelile penibil-ridicole și patetice ale costaricanilor. COUTINHO (min.90 plus 1) și NEYMAR (min. 90 plus 4) au readus normalitatea în fotbal. Oricât ne-ar plăcea surprizele și nebuniile, nu putem ajunge nici chiar la elogiul mascaradei și al antijocului.

Oricum, meci greu, foarte greu al Braziliei cu Costa Rica !
Nu ar fi fost exclusă o nouă și cosmică surpriză la acest ”Mondial”, în pofida dominării astronomice a sudamericanilor. Brazilia a atacat copios la Sankt Petersburg, însă cu ratări și ghiinioane uriașe, inclusiv cu un penalty inițial acordat după o ”împingere” discretă a lui Neymar, apoi , culmea, anulat !  Iar dacă ar fi să ne luăm după portari, Costa Rica ar fi trebuit să fie favorită, pentru că îl are pe goal-keeper-ul lui Real Madrid, campioana Europei, în vreme ce Brazilia vine ”doar” cu portarul Romei ! Brigăzii olandeze de arbitri  i se poate reproșa penalty-ul acordat și apoi anulat ca în curtea școlii, precum și tolerarea prelungită a oribilelor trageri de timp ale celor din Costa Rica.

Cine privește dincolo de aparențe, simte că există o tentă clară anti-braziliană la acest Mondial rusesc, așa cum s-a văzut și la Brazilia-Elveția. Oare de unde această ”linie” generală împotriva celei mai valoroase selecționate din istorie, singura din lume care a cucerit de 5 ori Cupa Mondială ? Doar pentru că se joacă în Europa ? Cel puțin ciudat. (foto www.si.com)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri