Caută
Close this search box.

CM 2018. Noul star Kane salvează Anglia de un egal umilitor cu Tunisia

Nici Anglia, fostă campioană mondială, nu a făcut excepție de la ”regula” împământenită la acest ”Mondial”, aceea prin care, în mod ciudat, mari favorite precum Brazilia, Argentina, Germania, dar și Franța, Danemarca sau Suedia – ca să ne oprim doar aici – au depus eforturi uriașe pentru un egal sau o victorie chinuită, dacă nu cumva chiar au pierdut pierd, în fața unor formații cotate la un nivel valoric cu mult inferior.

Luni seara era gata-gata ca mândra și galonata națională a Albionului să încheie la egalitate cu o Tunisie ce nu a câștigat nimic la vreun turneu final de campionat mondial. Salvatorul insularilor s-a numit însă Harry Kane, 24 de ani, noul star al fotbalului britanic și providențialul autor a două goluri, primul ceva mai normal, în min.11, iar al doilea absolut magistral și incredibil, cu capul, în prelungiri, min.90+1, când nici măcar nepoții lui Sir Stanley Rous (englez, fost președinte al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA) nu mai credeau în victorie. Iar asta pentru că între timp egalase din penalty, imperturbabil, necunoscutul Ferjani Sassi (26 de ani, de la Al Nasr) în min.35.

A fost  un fault gratuit comis de Walker asupra lui Fakhreddine Ben Youssef, după care, la 1-1, ”Vulturii din Cartagina” s-au apărat cu disperare un meci întreg, tactică dovedită neproductivă de data aceasta, chiar dacă englezii au atacat foarte arid în partea a doua. Noroc cu acest Kane (de la Tottenham Hotspur), clasat ca al 5-lea fotblist al planetei în anul 2017 de cotidianul ”The Guardian”. Ambele echipe au aliniat garnituri tinere, Anglia cu o medie de 26 ani, 10 zile, iar Tunisia de 26 ani, 17 zile.

Tunisia se află la a cincea sa Cupă Mondială, dar nu a trecut niciodată de faza grupelor şi are o singură victorie, în 1978, contra Mexicului.

În celălalt meci al grupei G, Belgia-Panama 3-0 (0-0) într-un joc fără istoric, Panama fiind probabil cea mai slabă grupare de la acest turneu final și care nu poate emite niciun fel de pretenții.

Următoarele meciuri vor avea loc sâmbătă 23 iunie, Belgia – Tunisia, un derby pentru locul 2, la Moscova (stadionul Spartak), şi duminică 24 iunie, Anglia – Panama, la Nijnîi Novgorod (stadionul Nijnîi Novgorod).

Tunisia – Anglia 1-2 (1-1)
Au marcat: Ferjani Sassi (35 – penalty), respectiv Harry Kane (11, 90+1). (foto prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri