Caută
Close this search box.

CM 2018. Lewandowski și Polonia KO, Senegal în triumf

După o surpriză doar pe jumătate, Japonia-Columbia 2-1 (1-1), asupra căreia vom reveni, a urmat una care cu adevărat a zguduit ”Mondialul” din Rusia: Polonia-Senegal 1-2 (0-1). Așadar o fostă ocupantă a unui ”podium” mondial, Polonia, locul 3 la CM din 1974, când a învins Brazilia cu 1-0 în finala mică, se vede acum făcută KO de selecționata venită de nicăieri a Senegalului.

Așadar naționala celebrului Lewandowski (Bayern Munchen), care a jucat primul său meci la un turneu final mondial, pierde șocant în Grupa H în fața unui Senegal care nu spunea nimic, nimănui. Africanii au deschis scorul în minutul 39, când Cionek a deviat în mod ingrat mingea în propria poartă. Apoi o fază care începuse anost a făcut ca scorul să se ducă la 2-0, când Niang (min. 60) a preluat o minge la 35 de metri, a făcut o cursă neașteptat de bună și a înscris pentru 2-0, în poarta unei echipe la care Blaszczykowski juca meciul său cu nr.100  !

Polonia, fostul ”bronz” mondial, a punctat abia în min.86, prea târziu însă, prin Krychowiak, iar acum Senegalul și Japonia conduc halucinant în clasamentul Grupei H, în fața favoritelor Polonia și Columbia.

Ceva mai devreme scenariul fusese aproape identic, cu deosebirea că, totuși, Columbia a fost totalmente dezavantajată în startul partidei, când a rămas în 10 oameni (min.3) și a fost sancționată și cu un penalty.

Practic, Columbia a început meciul cu handicap, 0-1 și un om mai puțin pe teren, condiții în care era foarte greu să facă față unei Japonii extrem de ambițioase. mai ales că această Columbie este departe de cea a marilor vedete de acum 24 de ani, Valderrama, Rincon sau Asprilla. Chiar și așa, columbienii au rezistat încă bine, dezastrul lor putând fi și mai mare. Au marcat: Kagawa (min.6), Osaka (min.73), respectiv Juan Fernando Quintero (min.39). (foto mundodeportivo.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri