Cod roşu de OUG”, deviza unui nou un protest anunţat pentru această seară în Piaţa Victoriei.

Conform pagini evenimentul, create pe Facebook, peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate.

Totodată, în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

În Capitală, mobilizarea la protest este făcută pentru ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

Aceiași actori, același tupeu de borfaș!

Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să „reînvie” fatidica OUG 13.

(Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum:
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în ai multe locuri din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liviu Dragnea, liderul PSD, a avut o prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare. El a spus  vineri seară, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă„.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”. Însă Sorin Dumitrașcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, îl contrazice pe liderul PSD.

”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu în penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizaţi. Domnul Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi recent condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, a declarat că îşi cere «iertare de la miile de români, care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice (…)». Nu comentăm construcţia frazei, emoţia momentului explică scăpările, dar, pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele româneşti, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenţie exact 73 de condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 2 şi 5 ani pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu”, precizează Sorin Dumitrașcu.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea după ce afost condamnat de ICCJ.

Protestele de sâmbătă

Ieri, în jur de 2.000 de persoane au protesta în Piața Victoriei din Bucureştiîmpotriva coaliției PSD-ALDE și a unei noi „OUG 13” privind codurile penale. Oamenii au strigat ”Demisia!” și ”Anticipate!”.

Tot ieri au fost proteste şi ăn alte oraşe din ţară. De pildă, la Cluj 3.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a treia zi consecutiv de la condamnarea lui Liviu Dragnea, arată stiridecluj.ro.

Protestatarii au cerut demisia guvernului și a lui Liviu Dragnea, dar și blocarea unei OUG privind codurile penale. În jur de 1.000 de persoane au mărșăluit și pe străzile din Sibiu, ajungând în fața casei președintelui unde au strigat ”Iohannis nu ceda! Sibiul e de partea ta!”.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =