Caută
Close this search box.

Cotidianul francez La Croix: „Ameninţare asupra luptei anti-corupţie în România”

„Ameninţare asupra luptei anticorupţie în România” , aşa se intitulează un articol apărut la sfârşitul săptămânii trecute în cotidianul catolic La Croix.

Trimisul special al acestei publicaţii la Bucureşti, Aline Fontaine, explică publicului francez ce se ascunde în spatele presiunilor exercitate asupra preşedintelui român Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Kövesi din fruntea DNA.

Fontaine retrasează în articol principalele momente ale luptei împotriva corupţiei din România şi mai ales conflictul din ultimii ani dintre puterea de la Bucureşti şi instituţia care şi-a propus, în conformitate cu recomandările europene de altfel, să schimbe mentalităţie în România.

„Emblemă a luptei împotriva corupţiei din 2013 încoace, Laura Kövesi a devenit inamicul partidului la putere. Anul trecut, parchetul condus de ea a trimis în faţa tribunalelor trei miniştri, cinci deputaţi şi un senator, toţi membri ai Partidului social-democrat. Concedierea ei ar aranja în mod evident afacerile majorităţii guvernamentale, distrugînd însă în acelaşi timp speranţele a numeroşi români”, se arată în articol, citat de rfi.ro.

Fără echivoc, autoarea articolul consideră că la Bucureşti se întîmplă ceva grav, de natură să pună România în conflict şi cu Uniunea Europeană.:

„Independenţa justiţiei şi progresul în materie de luptă împotriva corupţiei figurau printre condiţiile puse României ca să fie primită în Uniunea Europeană în 2007. Curtea Constituţională pare să fi uitat că România este în continuare sub supraveghere”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri