Caută
Close this search box.

Cum să fii fericit la locul de muncă? Toți angajații trebuie să știe asta

Fie că ești din București, Timișoara sau Iași și fie că lucrezi ca programator, jurnalist sau faci livrări de pizza, munca e de departe un factor de stres pentru fiecare dintre noi, iar timpul petrecut la birou nu este, de cele mai mute ori, unul de calitate.

Sunt însă modalități prin care te poți desprinde de monotonia sau, după caz, de agitația de la muncă, pentru a-ți aduna gândurile sau pentru a te relaxa măcar pentru câteva zeci de minute, astfel încât, atunci când revii la muncă, să fii productiv. Depinde însă de ce anume te face pe tine fericit. Și fie că este vorba de conexiunile de calitate cu alți oameni sau de condiția financiară sau economică, nu poți să îți atingi scopurile dacă ești într-o permanentă stare de stres sau tensiune.

Schimbă perspectiva

Sunt mulți oameni cărora nu le place ceea ce fac și acceptă acest lucru ca și când ar fi ceva normal. Dacă nu îți place să livrezi pizza în Cluj sau să scrii articole din redacția din București despre conflictul constituțional dintre Președinție și Guvern, încearcă să-ți schimbi optica. Gândește-te ce anume te poate face să simți bine cu tine la locul de muncă. Analizează-ți propriile perspective şi aşteptări și determină care sunt schimbările care te-ar putea face fericit la locul de muncă. Este cunoscut faptul că oamenii fericiţi sunt mai productivi decât cei care îți urăsc job-ul, aşa că mobilizează-te şi schimbă dacă nu-ţi place ceva.

Fă lucruri astfel încât să nu te plictisești

Foarte mulți dintre angajați și chiar și manageri constată că se plictisesc la locul de muncă. Acest lucru îți scade din productivitate și îți încetinește ritmul gândirii și partea creativă. Fă lucruri ca să nu te plictisești la muncă. Dacă te ocupi de livrări de pizza, de exemplu, inventează un produs nou, inspirat de un lucru sau de un condiment care îți place ție, dă-i un nume special și promovează-l. Noul este mereu mai bun. Dacă nu îți mai place să scrii articole pe politica din România, schimbă domeniul. Poate ești mai inspirat pe partea de cultură sau de media. Indiferent care ar fi motivul pentru care simți că îți pierzi timpul la muncă, gândește-te cum ai putea să faci o schimbare astfel încât acesta să dispară și cu el și plictiseala sau monotonia.

Ia aer

Sună banal, dar, inclusiv pentru sistemul tău nervos, este foarte important să ieși la aer din când în când. Pe lângă faptul că ți se oxigenează întregul organism, ai posibilitatea să te și relaxezi. Și dacă tot ieși la aer, privește ceva verde. O floare, un copac sau orice alt element din natură care să te facă pentru câteva minute să-ți golești practice creierul de gândurile de la muncă. Acordă-ți acest timp pentru tine de câte ori poți. Vei vedea că ești mai productiv.

Zâmbește cât mai des

Poate părea ciudat să faci asta, dar să știi că nu e. Zâmbetul aduce cu el fericire. Încearcă să te simţi nefericit în timp ce zâmbeşti și vei observa că nu se poate. Este dovedit științific, acest lucru fiind descoperit chiar de Charles Darwin prin anul 1872. Și dacă nu ești un om care să fie prea zâmbitor, atunci găsește-ți motive să zâmbești. Sunt destule lucrurile mici care îți pot aduce fericire. Comanda o pizza sau ieși în București în parc și desenează ceva. Fă-te singur fericit.

Dă-ți demisia

Poate părea drastic, dar dacă nu te simți bine cu tine în locul actual de muncă și crezi că nu te poți adapta sau nu te potrivești, atunci poate e timpul pentru ceva nou, pentru o schimbare de planuri sau de domeniu. Încearcă să-ți schimbi job-ul. Fă ceea ce îți place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri