Caută
Close this search box.

Cutremur cu magnitudinea 6,1 în Japonia: trei victime și fabrici închise

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit Osaka, a doua metropolă din Japonia, luni dimineața, ucigând trei persoane, oprind liniile de producție într-o zonă industrială și deteriorând conductele de apă, au declarat oficialii guvernului și ai companiilor, informează Reuters.

Nu a fost emis nici un avertisment privind tsunami. Primul ministru, Shinzo Abe, a declarat că autoritățile au evaluat daunele și că prioritatea lor principală a fost siguranța locuitorilor. Aproximativ 150 de persoane au fost rănite, a declarat radiodifuzorul NHK. Înregistrările live au arătat ziduri răsturnate, ferestre sparte și clădiri inundate cu apă după ce cutremurul a lovit Osaka chiar înainte de 8 dimineața (23.00 GMT duminică).

Cutremurele sunt comune în Japonia, parte a „cercului de foc” activ seismic, care se întinde de la Pacificul de Sud, prin Indonezia și Japonia, spre Alaska și în josul coastei de vest a Americii de Nord, Centrale și America de Sud.

Epicentrul cutremurului de luni a fost la nord de orașul Osaka la o adâncime de 13 km, a declarat Agenția Meteorologică din Japonia. Agenția a introdus inițial amploarea la 5,9, dar a ridicat-o ulterior la 6,1.

Cutremurul a lovit o importantă zonă industrială din centrul Japoniei. Panasonic, cu sediul în Osaka, a declarat că oprește producția la trei fabrici. Daihatsu Motor Co, o unitate a Toyota Motor Corp, și-a oprit fabricile din Osaka și Kyoto, în timp ce a verificat daunele. Ea a spus că va relua operațiunile de la uzina din Osaka, luni seara. Producătorul de mașini Kubota Corp. a anunțat că a oprit două fabrici din zonă, în timp ce producătorul de aparate de aer condiționat Daikin Industries Ltd a suspendat operațiunile la două fabrici, dintre care una a fost reluată până la prânz. Honda Motor Co. și Mitsubishi Motors au declarat că au reluat operațiunile după suspendări și verificări de siguranță. Sharp Corp, de asemenea, a reluat munca la o fabrică.

Trei persoane au fost ucise, au spus autoritățile. Pereții care se prăbușeau au ucis o fată de 9 ani când a mers la școală și un bărbat de 80, a afirmat mass-media japoneză. Un alt om de 80 de ani fost ucis când o bibliotecă a căzut pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri