Caută
Close this search box.

Dezastru în întreaga țară, după ploile torențiale. Gospodării inundate și pagube în agricultură

Ploile torențiale au provocat un dezastru national. În urma centralizării datelor la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, joi dimineaţă se înregistrau efecte în 60 de localităţi din 14 judeţe. Totuşi, până la această oră, nu au existat persoane sau localităţi izolate şi nici urgenţe medicale la care să nu se fi putut ajunge.

Intervenţiile din ultimele 24 de ore ale angajaţilor MAI au vizat, în principal, scoaterea apei din gospodării (21 de case, 2 anexe gospodăreşti, 382 de curţi, 20 subsoluri, 4 obiective social-economice) şi îndepărtarea aluviunilor de pe căile de acces (7 drumuri naţionale, 2 drumuri judeţene, 5 poduri şi podeţe) în urma efectelor vremii nefavorabile.

Potrivit MAI, structurile de intervenţie rămân la datorie până la normalizarea situaţiei în toate judeţele.

Ministerul a mobilizat, la nivel naţional, aproximativ 16.000 de angajaţi, dintre care 8.000 de poliţişti, 3.200 de pompieri, 4.600 de jandarmi cu peste 6.600 mijloace tehnice pentru a interveni în urma avertizărilor hidro-meteorologice.

Joi dimineaţă a avut loc la sediul Guvernului un comandament de urgenţă pentru inundaţii, condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Comandamentul a avut ca scop analiza situaţiei la zi în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

Miercuri, au fost activate grupele operative sau Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, după caz. Întreaga situaţie la nivel naţional a fost şi este în continuare monitorizată la nivelul MAI prin Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat ca după încetarea ploilor şi revenirea la normalitate să se realizeze primele evaluări privind pagubele, pentru ca Guvernul să dispună măsuri concrete de ajutorare a populaţiei şi a comunităţilor afectate.

Autorităţile recomandă cetăţenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să nu se aventureze acolo unde sunt inundaţii şi să înţeleagă că măsurile dispuse de autorităţi sunt pentru protejarea vieţii şi a bunurilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri