Caută
Close this search box.

Die Welt: Occidentul dezbinat, amenințat de ofensiva autoritarismului rusesc

die welt

„Ameninţarea dezintegrării comunității transatlantice nu a fost niciodată aşa de mare ca astăzi”, scrie jurnalistul Die Welt Richard Herzinger, conform Paginii de Rusia. Având în vedere conflictele cu Statele Unite, disponibilitatea UE de a se opune cu hotărâre încălcării sistematice a dreptului internaţional de către Rusia lui Putin scade pe zi ce trece.

MH17 doborât în Ucraina: racheta provenea de la o unitate militară rusă

Die Welt: Kremlinul continuă să nege implicarea în tragedia MH-17

La o săptămână după vizita cancelarului Angela Merkel în Rusia, Putin s-a întâlnit pe pamant rusesc cu președintele francez Emmanuel Macron.

În paralel, echipa internațională care a investigat prabușirea avionului MH17 a dezvăluit rezultatele activității sale. „În ciuda dovezilor ferme că avionul a fost doborât de o rachetă ruseasca, Kremlinul neagă orice responsabilitate pentru această crimă”, notează autorul.

Moscova se opune oricărei investigaţii

Potrivit lui Herzinger, Moscova „se opune oricărei investigații, blochează participarea Comisiei ONU de anchetă, răspândește în mod deliberat dezinformare și ridiculizează concluziile autorităților de investigare despre care spune ca sunt “fake news”.

În afara de apelul Berlinului trasmis Moscovei sa colaboreze cu ancheta, guvernul german nu a tras nicio concluzie din raportul de investigație privind MH17.

„Politicienii europeni nu pot nici măcar să se pună de acord asupra unui boicot comun al campionatului de fotbal din Rusia”, se plânge autorul materialului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri