Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Dragnea afirmă că Iohannis a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis – n.n.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu «hai sa mai citim» este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale„, a declarat Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări, conform News.ro.

Dragnea a spus că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţea trecută, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: ”Şi această săptămână este dedicată cititului”.

Iohannis spune că citeşte

Sâmbătă, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citeşte.

În 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi,

El a spus spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară „va duce mai aproape de adevăr”. El a mai afirmat că PSD „încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere” şi că este evident că decizia CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui”.

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, preşedintele a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului: „Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM?”.

Iohannis a aprecizat că ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri şi un referendum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =