Caută
Close this search box.

Dragnea, ironii la adresa lui Iohannis în legătură cu șeful SIE: Citesc până înţeleg. Tăriceanu zice că nu pricepe

Liviu Dragnea, liderul PSD, l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis în legătură cu nominalizarea lui Gabriel Vlase, care este vicepreședinte al PSD, pentru funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

„Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE„, a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat, conform Agerpres.

Dragnea a ironizat declarția lui Iohannis legată de decizia CCR. Recent, Iohannis a spus, legat de revocarea șefei DNA: „Am citit motivarea deciziei Curții. Ca să nu apară așa o confuzie în spațiul public, eu am spus de prima dată când m-ați întrebat că voi citi această motivare până când o înțeleg foarte bine, deci mai avem un pic de citit…”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care propune numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Gabriel Vlase, vicepreședinte PSd, este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

„Stau şi mă întreb care este semnificaţia”

Și Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, s-a declarat surprins de nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia SIE

„M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred că a surprins foarte multă lume. (…) Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred că şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, după un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi că mi le-am pus. Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată aşa din senin„, a declarat Tăriceanu vineri seară, la Senat, citat de News.ro.

Întrebat dacă deputatul PSD Gabriel Vlase a fost propunerea coaliţiei de guvernare, Tăriceanu a negat, adăugând că a aflat şi el de această nominalizare din comunicatul de la Cotroceni.

Ce spunea Pieleanu

În urmă cu 2 zile, sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al PSD și al lui Liviu Dragnea, declara la Antena3, conform DCNews:

”Am anumite informații care diferă de cele apărute în spațiul public. Propunerea lui Liviu Dragnea a fost Gabriel Vlase de foarte multă vreme, de când s-a eliberat postul la SIE. Nu știu de ce este așa o surpriză. Gabriel Vlase, care merită să ocupă acea poziție, este propunerea PSD. Cei mai importanți lideri PSD știau că Liviu Dragnea vrea să-l nominalizeze pe Gabriel Vlase la SIE. Această propunere este de mai multă vreme pe masa de la Cotroceni”.

În context, Pieleanu a vorbit și despre Mihai Tudose, fostul premier fiind cunoscut drept un apropiat al lui Gabriel Vlase în ideea în care Klaus Iohannis ar încerca să obţină voturi contra unei posibile suspendări.

”Mihai Tudose este cumpărat demult, adică nu mai avem așteptări de la el. De altfel, nici la mitingul PSD nu a fost prezent. Mihai Tudose este singura greșeală majoră a lui Liviu Dragnea în privința nominalizărilor”, a mai spus Pileanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri