Caută
Close this search box.

Fără Campionat Mondial și fără antrenor

După ce a învins Macedonia la doar un gol diferență în meciul retur (26-25, dar în tur fusese 24-32), ratând calificarea la Campionatul Mondial din 2019, antrenorul catalan al selecționatei noastre de handbal masculin, Xavier Pascual Fuertes (50 de ani)și-a dat demisia din această funcție.

El pregătea naționala masculină din vara lui 2016, iar acum a anunțat că renunță la colaborarea cu Federația Română de Handbal. În momentul în care a acceptat oferta venită de la București, catalanul a anunțat că obiectivul său este crearea unei echipe cu care să lupte să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 .

Xavier Pascual a stat pe banca României în cei aproape doi ani, la două campanii de calificare: Euro 2018 și Mondialul din 2019. Deși la Euro „tricolorii” au început cu două victorii, până la urmă românii au terminat pe ultimul loc în grupă, suferind apoi patru înfrângeri consecutive.

Pentru Mondialul de anul viitor, „tricolorii” au acces în play-off, trecând de grupe, dar au fost eliminați acum de Macedonia. (foto monitorulcj.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri