Liviu Dragnea, liderul PSD, figură controversată a scenei politice românești, se declară victima unui „stat paralel care parazitează instituțiile” și nu a încetat, după ce a ajuns în fruntea țării, la finele lui 2016, să își accentueze presiunea asupra magistraților.

Cote obligatorii de manifestanți, sloganuri transmise prim mail, autocare rechiziționate: stânga, la putere în România, își mobilizează trupele pentru o mare manifestație împotriva „abuzurilor” magistraților, sâmbătă 9 iunie, la București. Așa prezintă agenția internațională de presa France Presse, preluată de HotNews, mitingul PSD din Piața Victoriei, care avea loc în această seară.

Condamnat în 2016 la doi ani de închisoare pentru fraudă electorală, iar acum în fața unuiu alt într-un alt proces, Liviu Dragnea, lidrul PSD, vrea să denunțe „abuzurilesistemului judiciar, arată sursa citată.

„Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, (…) unde drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate”, a anunțat șeful stângii, Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, „mai multe sute de mii de persoane”, membri și simpatizanți ai PSD, sunt așteptați în Piața Victoriei, în fața sediului guvernului.

În condițiile în care capitala este în mod tradițional apropiată de centru-dreapta, PSD a pus în practică un plan detaliat pentru a „ocupa” această piață, teatru de peste un al al unor proteste împotriva unei controversate reforme a justiției dorită de PSD, transmite France Presse.

Potrivit numeroaselor mărturii publicate în presă, aleșii locali dar și directori de școli și de spitale au făcut presiuni asupra subordonaților lor pentru a merge la București. „Au fost închiriate autocare și trenuri speciale, au fost rechiziționate mașini și au fost solicitate contribuții financiare”, scrie France Presse.

Județul Giurgiu (sud), unul dintre cele mai sărace din țară, ar urma să fie reprezentat de 10.000 de persoane, în timp ce parlamentarii social-democrați locali au plătit fiecare echivalentul a 1.900 de euro pentru a finanța această operațiune, potrivit liderului local al PSD, Nicolae Bădălău.

Potrivit unui document publicat de presă, organizatorii au avut cerințe specifice: manifestanți îmbrăcați în alb, un drapel tricolor la fiecare 10 manifestanți și o pancartă la 40 de oameni.

Pliante care invită bucureștenii să iasă în stradă „pentru a apăra democrația și pentru a spune Stop statului paralel care vrea să controleze România” au fost distribuite în cutii poștale din București.

Participanţii aduşi din toată ţara

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, care se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii – care sunt aduşi din toată ţara – să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul, transmite News.ro.

246 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here