Caută
Close this search box.

Funar se întoarce: Vrea să conducă România, motiv pentru care a și pornit lupta cu «internaționaliștii conduși de la Bruxelles și Moscova»

Controversatul Gheorghe Funar, fost lider al PRM, cel care afirma, senin, faptul că dacii au construit Roma, iar olandezii sunt daci, care -atenție!- au descoperit roata și, finalmente… ”masa cu patru picioare”, și-a făcut partid naționalist.

De-a lungul vremii, Funar, fost primar al Clujului, aliat ori adversar cu Vadim Tudor, în funcție de intersele sale, a fost acuzat că promovează un mesaj antimaghiar, dar și unul antisemit. Una dintre cele mai controversate declaraţii ale sale a fost făcută în 2010, atunci când a afirmat că Mihai Eminescu ar fi fost ucis de către evrei.

Gheorghe Funar, a declarat ieri, la lansarea filialei Mureş a Partidului România Noastră, că obiectivul acestui nou înfiinţat partid este acela de a ajunge puternic astfel încât să guverneze România.

„Ne bucură foarte mult faptul că am reuşit să înregistrăm un partid naţionalist, Partidul România Noastră, un partid pornit din Vatra Românească, care va fi un continuator al Partidului Naţional al Unităţii Române (PUNR) şi Partidului România Mare (PRM). Nădăjduim că foarte mulţi români patrioţi şi români de pretutindeni se vor înscrie în rândurile partidului nostru şi sperăm ca la viitoarele alegeri parlamentare, cu prezidenţiale mai întâi, să ne impunem pe scena politică românească. Obiectivul nostru este ca acest partid, înregistrat în primăvara acestuia an, Partidul România Noastră, să ajungă un partid puternic, un partid care să guverneze România„, a declarat Gheorghe Funar, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Acesta a spus că PRN are un culoar „extraordinar de bun în plan politic„, întrucât partidele care s-au aflat la conducerea României din 1990 încoace, cele mai multe „sunt partide internaţionaliste, cu stăpâni de la Moscova, la Bruxelles, care satisfac obligaţiile faţă de stăpânii lor străini„.

„Noi suntem un partid născut din rândurile românilor, aşa cum a fost şi PUNR în 1990, un partid care va apăra interesele neamului românesc, va apăra România şi am convingerea că românii îşi vor pune nădejdea în noi, se va crea o stare de spirit ca după 1990, favorabilă Vetrei Româneşti şi PUNR, sperăm ca o asemenea stare de spirit să se creeze din nou (…) astfel încât să putem ajunge să conducem România şi să schimbăm în bine soarta românilor„, a susţinut liderul PRN.

Acesta a precizat că PRN va avea candidat la Preşedinţia României, însă nu a dorit să pronunţe niciun nume.

Pentru realizarea dezideratelor noii formaţiuni, Funar a spus că PRN se va uni cu o serie de „formaţiuni patriotice româneşti, partide politice şi organizaţii ale societăţii civile„.

Un răspuns

  1. „candidtat al presedintie… nu nume…”____––____ deh, modestia , ce sa-i faci, pentru ca toata lumea sa ghiceasca -f. usor- numele canddidatului…Cine o fi ???!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri