Caută
Close this search box.

Gloria Bistrița renaște în două zile și revine în forță

Gloria Bistrița, echipa celebră a anilor 90, condusă de și mai celebrul ”Tata Jean” (Jean Pădureanu), revine în prim-plan-ul fotbalului intern. Alături de ea, de asemenea, o altă fostă echipă de Liga I (Divizia A), este vorba de Ceahlăul Piatra Neamț, patronată pe prima scenă de o altă figură celebră, fostul primar al orașului de la poalele Pietricicăi, Gheorghe Ștefan, poreclit ”Pinalti”.

Ambele vor evolua de la toamnă în Liga a III-a, după ce au câștigat întrecerile din Liga a IV-a, fiecare în județul ei. Mai departe însă au beneficiat de ultimele hotărâri ale Federației Române de Fotbal, nemaifiind nevoie să dispute meciurile de baraj pentru promovare, atâta vreme cât potențialele lor adversare, Oașul Negrești (în cazul celor de la ACS Unu FC Gloria Bistrița) și Victoria Lețcani (pentru CSM Cehalăul) nu au CIS-uri (Certificate de Identitate Sportivă) și nu pot juca mai sus de Liga a IV-a.

Și mai interesant este că Gloria a reapărut în fotbal în urmă cu doar două zile după preluarea locului și a jucătorilor campioanei seriei din Bistrița-Năsăud a ligii a patra, ACS Dumitra. Președintele echipei este același din anii 90, Ioan Horoba, care a colaborat ani de zile cu Jean Pădureanu, iar apoi a mai activat la Gaz Metan Mediaș.

Din acelaşi motiv a obținut locul în Liga 3 și FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu, dar care nu deține marca, palmaresul și culorile echipei istorice, după ce instanțele au decis ca acestea să revină echipei din Liga 1, CS Universitatea Craiova. Adversarul echipei lui Mititelu, Gloria 2015 Corneşti, nu are Certificat de Identitate Sportivă. (foto rasunetul.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri