Caută
Close this search box.

Google pune capăt colaborărilor cu Pentagonul

Google nu va reînnoi un contract pentru a face munca de inteligență artificială pentru Pentagonul american, spun sursele companiei, informează BBC.

Decizia urmează unei puternice opoziții în forța de muncă a gigantului tehnologic. Un număr de angajați ai Google au demisionat, iar alți mii de angajați au semnat o petiție împotriva participării la proiectul Pentagonului, cunoscut sub numele de Maven. Temerile angajaților Google se leagă de faptul că aceste cercetări ar reprezenta fost primul pas către utilizarea inteligenței artificiale în scopuri letale. Până în acest moment nu a existat nici o declarație oficială de la Google.

Potrivit surselor companiei, directorul executiv, Diane Greene a declarat, vineri, personalului, că nu vor mai fi urmări după încheierea contractului actual care va expira în cursul lunii martie anul viitor. Dar Kate Conger, jurnalist al site-ului web de știri tehnologice Gizmodo, a declarat pentru BBC că Google nu a anulat proiectul Maven și nu pare să fi exclus o lucrare viitoare cu armata. Contractul este raportat a fi în valoare de mai puțin de 10 milioane de dolari către Google, dar ar putea conduce la o cooperare mai extinsă cu Pentagonul.

Proiectul Maven implică folosirea abilităților de învățare și de inginerie a mașinilor pentru a distinge oamenii și obiectele în filmările de tip drone.

În aprilie, până la 4.000 de angajați Google au semnat o scrisoare deschisă, care a spus că, prin implicarea sa în proiect, gigantul de internet a pus în pericol încrederea utilizatorilor, ignorând și „responsabilitatea morală și etică”.

Un raport al Gizmodo a spus că înalta conducere a Google a fost profund contrară efectelor parteneriatului cu Pentagonul. E-mailurile interne au sugerat că directorii au văzut contractul ca o ocazie imensă, fiind în același timp îngrijorați de modul în care ar fi percepută implicarea companiei, a afirmat Gizmodo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri