Guvernul vrea să afle detalii despre toate tranzacţiile bancare ce depăşesc 2.000 de euro.

FOTO: contrasens.com

Opoziţia susţine că măsura i-ar putea afecta pe românii din străinătate care muncesc la negru şi trimit bani acasă.

Liberalii cred că sumele trimise în ţară vor trebui justificate, iar dacă nu există acte, vor fi confiscate. Reprezentanţii Puterii îl contrazic. Va fi nevoie doar de numele celui care face tranzacţia, nu şi de acte explicative.

„E transpunerea în legislaţia naţională a unei directive europene care propune ca, pentru sumele de peste 1000 de euro, să fie cunoscut expeditorul. În propunerea Guvernului s-a ridicat pragul la 2000 de euro, iar noi vom dezbate dacă să păstrăm acest prag sau putem să îl ridicăm”, spune Marius Budai (PSD), președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților, potrivit digi24,ro.

„Deja din momentul acesta este o minciună, pentru că, dacă se face transferul bancar, deja ştim numele. Ştim mai multe decât numele.

Ştim, în cazul a 99% dintre tranzacţii, şi de unde provin. Se aruncă o plasă şi încearcă să prindă în această plasă pe toţi cetăţenii români care lucrează în străinătate.

România e singura ţară care are 4 milioane de cetăţeni în afara ţării. În cazul României trebuie să fim mult mai atenţi cum transpunem această directivă, pentru că afectăm 4 milioane de cetăţeni”, spune Sorin Cîțu (PNL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =