Caută
Close this search box.

Inspecția Judiciară pierde teren. CSM respinge una dintre acțiunile disciplinare împotriva Laurei Codruța Kovesi

kovesi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins miercuri sesizarea în cazul acţiunii disciplinare declanşate de Inspecţia Judiciară (IJ) împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, scrie News.ro. Cercetarea se referă la desemnarea consilierul judecător, Dana Tiţian, care a făcut verificări la două servicii teritoriale.

Decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu este definitivă, putând fi contestată de Inspecţia Judiciară la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

Pe 11 aprilie Inspecţia Judiciară a anunţat că a început acţiunea disciplinară faţă de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi, urmând ca CSM să decidă în ce fel va răspunde aceasta, după ce ar fi săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, în condiţiile în care şi-ar fi desemnat consilierul judecător Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale.

„(…) A încălcat cu ştiinţă dispoziţiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se referă la competenţa de a dispune şi a efectua controlul tematic, (…) prin desemnarea consilierului procurorului şef al DNA, judecător detaşat (Dana Tiţian-n.r.), aflat într-o vădită stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale”, arată Inspecţia Judiciară.

Inspectorii mai spuneau că, prin acest fapt, şefa DNA şi-a încălcat atribuţiile

De asemenea, arăta Inspecţia Judiciară, citată de News.ro prin încălcarea regulamentului şi desemnarea unui magistrat aflat în incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalităţii, imparţialităţii şi regulilor fundamentale şi prestigiului şi credibilităţii actului de justiţie în înfăptuirea căruia a fost implicată Direcţia Naţională Anticorupţie.

Şefa DNA este vizată de alte două acţiuni disciplinare ale Inspecţiei Judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri