Ioan Rus, lider al grupului de la Cluj, a anunţat că a decis să susţină Mişcarea Pro România, creată de Victor Ponta, Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.

El a criticat în termeni foarte duri PSD şi unanimitatea cu care se iau deciziile în partid, pe care o consideră înspăimântătoare, concluzia sa fiind:

„PSD s-a băgat pe o stradă cu sens unic, nu mai există ieşiri nici în dreapta, nici în stânga şi o să dăm cu capul în gard”, potrivit News.ro.

„Eu personal, deşi am spus că nu mă interesează, nu pot să las să meargă aşa, toţi avem copii, trebuie să facem ceva. Faţă de situaţia şi condiţiile care sunt acum, cred că rolul social-democraţiei româneşti în forma asta se va diminua drastic în perioada următoare, dar poporul român are nevoie de social-democraţie adevărată ca de aer, că aşa e formaţia noastră.

Soluţia pe care o propun Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu cred că este o soluţie bună şi eu îi voi sprijini pe ei. Pentru că Pro România nu înseamnă împotriva cuiva, ci doar pentru. Eu nu sunt fondator acolo, dar am anunţat acum că îi voi sprijini pe ei”, a declarat Rus, la Realitatea TV, fără a preciza care va fi situaţia sa în PSD.

Ioan Rus: Ori suntem toţi spălaţi pe creier ori am fost injectaţi cu ceva

Liderul grupului de la Cluj a criticat în termeni extrem de duri „unanimitatea” în care se iau deciziile în PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

„Consensualitatea, unanimitatea cu care se iau deciziile în CEx este absurdă, nimeni nu gândeşte cu un centimetru mai la stânga sau la dreapta, ori suntem toţi spălaţi pe creier ori am fost injectaţi cu ceva. Nu se poate. Asta nu poate duce la evoluţie pozitivă a partidului, chiar dacă în fruntea lui s-a afla un geniu”, a arătat Ioan Rus.

El se declară înspăimântat de-a dreptul de modul în care se iau deciziile în partidul social-democrat în prezent:

„Nu a mai fost niciodată aşa ceva în PSD, această consensualitate, mai mult decât unanimitate, şi asta mă înspăimântă de-a dreptul. Am participat la sute de şedinţe de-astea de-a lungul vremii. De exemplu Marian Vanghelie, chiar dacă nu avea o cultură politică, făcea scandal pe chestiuni la care ţinea. Baronii locali, votaţi de judeţele lor, aveau puncte de vedere, era o dispută extraordinară în orice BPN, pe resurse şi pe proiecte. Acum văd că nimeni nu are nimic de spus”, a spus Ioan Rus.

„Încep să cred tot mai solid că PSD s-a băgat pe o stradă cu sens unic, nu mai există ieşiri nici în dreapta, nici în stânga şi o să dăm cu capul în gard”, a fost concluzia sa.

4 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =