Caută
Close this search box.

Iohannis, ironie tăioasă la adresa lui Dăncilă: Analfabetismul funcţional se reflectă vizibil în înaltele sfere ale politicii

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că analfabetismul funcţional, a cărui rată este de 42% în România, „se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti„.

La o dezbatere pe tema educaţiei, Iohannis a ironizat-o pe Viorica Dăncilă: „Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020 sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii timpurii a şcolii, cu o cifră de peste 18%„.

…Vorbesc aici şi de insuficienta finanţare a proiectului ROSE, care iniţiase schema de granturi pentru licee, destinată reducerii abandonului şi facilitării tranziţiei spre învăţământul superior. Dar astfel de exemple sunt numeroase. Drept rezultat, continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20 cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii timpurii a şcolii, cu o cifră de peste 18%”, a declarat Iohannis, ironizând-o pe Viorica Dăncilă, la evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise”, conform News.ro.

Iohannis a spus, citând acest raport, că sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe al copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii, aceasta fiind o lecţie care se aplică şi României, în condiţiile în care un studiu din 2016 avertiza că ţara noastră are o rată de analfabetism funcţional de 42%, care „se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri