Caută
Close this search box.

Iohannis: PSD votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea. Este pur și simplu inadmisibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, că este inadmisibil ca PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea.

În opinia lui Iohannis, încercarea de modificare a codurilor penale este „inadmisibilă” și a anunțat că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa.

De asemenea, preşedintele a declarat că nu a luat încă o decizie privind decizia Curții Constituționale a României față de revocarea Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA, și a lăsat să se înțeleagă că săptămâna viitoare va anunța ce hotărâre a luat.

„…Acum viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea, nu vreau să repete ce s-a spus atunci despre viteză. Rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce este foarte, foarte grav. Vedem, totuși, ceva nemaiîntâlnit. PSD votează legi pentru șeful lor, votează legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este pur și simplu inadmisibil”, a declarat Klaus Iohannis, conform Digi24.

„Dacă citim aceste modificări la codul de procedură penală vedem că multe sunt făcute cu dedicație, altele clar pentru a opri procurorii din investigație. Este inadmisibilă această abordare și evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicia o îmbunătățire a acestui text”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă a discutat cu ambasadorii despre legile justiției, Klaus Iohannis a răspuns că toți invitații în România îl întreabă despre ce se întâmplă cu modificarea legilor justiției.

Pot să fiu foarte franc. Toți mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii, pentru că procedura nu este finalizată, însă pot să vă confirm că toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați de această abordare a PSD care s-a votat aseară foarte târziu”.

 

În ceea ce privește decizia în cazul șefei DNA, șeful statului a declarat că „și această săptămână este dedicată cititului” motivării Curții Constituționale și că nu a luat încă o hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri