Caută
Close this search box.

Iohsannis, depre motivare CCR legată de revocare lui Kovesi: Aduce mai multe întrebări decât clarificări

Klaus Iohannis, prima reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

Preşedinte Iohannis susţine că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate va duce mai aproape de adevăr. El a mai spus că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere.

„Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară aşa o confuzie în spaţiul public, eu am spus de prima dată că voi citi aceast[ motivare până o îneleg foarte bine, însă mai avem puţin de citit. Citind, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate ne duce mai aproape de adevăr, vom vedea”. a declarat Iohannis, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, citat de News.ro.

El a spus că lupta anticorupţie trebuie dusă cu toată fermitatea şi Româniatrebuie să aibă încredere că este o luptă dreaptă.

„Două chestiuni aş sublinia după o primă citire foarte atentă a deciziei şi motivării. Spun din capul locului că în acetă etapă că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne duce mai aproape de adevăr, vom vedea. Daţi-mi voi să o iau de la început. Evident că toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticprupţie şi atunci se pune întrebarea legitimă: dacă atâţia politicieni sunt nemulţumiti de lupta anticorupţie, mai e nevoie de ea? România are nevoie de lupta anitcorupţie. Ea trebuie dusă cu toată fermrtatea sşi România trebuie să aibă încredere că este o lutpă dreaptă”, a declarat preşedintele.

Iohannis a mai spus că se poate constata uşor că PSD încearcă de o bună vreme să amputeze puterile preşedintelui.

Putem să constatăm destul de uşor că PSD încearcă de o bună vreme încoace să amputeze puterile preşedintelui. Un partid, atenţie! De ce? Fiindcă preşedintele României, evident, are în multe privinţe alte păreri decât majoritatea pesedistă.

Am văzut această dorinţă prima dată când s-a modificat legea ANCOM. A continuat discuţia şi la legile justiţiei, unde puterea preşedintelui a fost diminuată faţă de situaţia anterioară din legile care au fost în vigoare. Nu cumva acestea au fost modificate şi pentru a diminua puterea preşedintelui? Este clar că PSD încearcă prin toate mijloacele de care dispune să diminueaze puterea preşedintelui„, a mai spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri