Caută
Close this search box.

Iordache: Nu îl suspendăm pe Iohannis. Codruța va pleca! VIDEO

comisia iordache

Florin Iordache spune că în motivarea Curții Constituționale a României privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu vor fi prevăzute sancțiuni pentru președinte, în cazul în care acesta ar refuza să semneze decretul de revocare.

Florin Iordache se declară însă convins că Iohannis va semna decretul, în maximum 30 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, potrivit declaraţiilor în exclusivitate făcute pentru Digi24.

Digi24: Ce trebuie să facă președintele, are la dispoziție un termen legal pentru a semna acest decret?

Florin Iordache: Sunt două chestiuni. Dacă în cuprinsul acestei motivări se precizează că un termen imediat, trebuie să semneze un decret. Dacă în motivare se spune că președintele trebuie să semneze imediat un decret e o chestiune, iar dacă nu, se merge pe dispozițiile din contencios, unde în maximum 30 de zile trebuie emis actul. Oricum, sunt maximum 30 de zile în care președintele trebuie să semneze decretul de revocare (…)

Digi24 Sancțiuni? Dacă președintele nu semnează decretul?

Florin Iordache: Nu există sancțiuni. Am văzut pe anumite rețele de socializare că în cuprinsul motivării trebuie să existe sancțiuni. Nicăieri nu au fost prevăzute sancțiuni. Sancțiunea este una singură: că președintele este obligat să respecte. Președintele a anunțat că va ține cont și o va respecta.

Digi24 Îl suspendați pe președinte dacă refuză revocarea?

Florin Iordache: Nu va fi necesar, pentru că președintele va respecta Constituția și o va revoca pe Kovesi.

Digi24: Dacă nu semnează imediat decretul?

Florin Iordache: Faceți speculații. Sunt convins că președintele respectă Constituția și va respecta și deciziile CCR. Ați văzut și ieri cum CCR a solicitat sprijin extern pe acest atac nejustificat. Deciziile Curții nu pot fi contestate. Ajungem la anarhie, să negăm statul de drept. Nu stă DNA într-un om. Lupta anticorupție va continua. Concluzia este una singură: Codruța va pleca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri