Caută
Close this search box.

CM 2018. ISIS amenință: „Putin, câine ce ești, vei arde în flăcările iadului”

Așa cum era previzibil, avem alertă teroristă și la Cupa Mondială de fotbal din Rusia. Gruparea extremistă jihadistă ISIS, Stat Islamic, a publicat un film în care amenință cu  atacuri teroriste pe stadioanele Cupei Mondială, care sunt populate zilele acestea de sute de mii de ruși și turiști străini.

În filmul de mici dimensiuni, o dronă cu însemnele ISIS zboară deasupra satului olimpic din Soci, în timp ce pe stadioane și alte clădiri izbucnesc flăcări, conform Newsweek, care citează Institutul de Cercetare pentru Orientul Mijlociu (MEMRI). Potrivit sursei citate, filmul ce durează doar patru minute a fost publicat de ramura ISIS din regiunea Caucaz. În imagini apar 11 oameni care stau alături de un steag al grupării, trei dintre ei având fețele, previzibil, blurate.

„Nimeni nu știe că suntem luptători și că operăm aici în oraș – nici familiile noastre, nici prietenii, nici colegii de muncă, nici măcar frații noștrii. Stăm în așteptare, vă știm toate mișcările, cu voia lui Allah. Așa că aveți grijă. Păziți-vă mașinile, păziți-vă casele. Frații noștri vă vor vâna”, spune unul din membrii ISIS ce apar în film

.„Popor rus, află că te vom ucide, din cauza acestui tiran care a început un război împotriva noastră. A început acest război din scopuri personale, dar voi sunteți cei care veți plăti prețul. Vă vom intra în case, vă vom lua femeile prizoniere și vă vom transforma copiii în sclavi”, spune un al doilea bărbat.

Cum era de așteptat, nici președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a scăpat de vorbe grele: „Putin, câine ce ești, vei arde în flăcările iadului”, spune un altul.

De fapt, ISIS a mai amenințat turneul final al Campionatul Mondial, organizat în 11 orașe din Rusia. Jihadiștii au publicat fotografii editate, cu jucători de top precum Lionel Messi și Neymar, îmbrăcați în salopete portocalii, în timp ce luptători ISIS țin cuțite la gâtul acestora.

„Nu veți fi siguri cât timp existăm în țările musulmane”, amenință ISIS. Totul a pornit în 2015, când ISIS a doborât un avion rus cu 224 de persoane la bord, toate decedate. Kremlinul s-a alăturat imediat forțelor guvernamentale siriene în lupta lor cu teroriștii. Conform Newsweek, pentru actuala Cupă Mondială, polițiștii ruși au primit susținere de la forțe de securitate din alte 33 de țări. (foto cholilaonline.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri