Caută
Close this search box.

Ludovic Orban avertizează: PSD s-a transformat în frontul salvării lui Dragnea. Va urma o nouă Ordonanță 13

Ludovic Orban

Liderul PNL a declarat, sâmbătă, la Piatra-Neamț că ne așteaptă o nouă Ordonanță 13, iar PSD a devenit frontul salvării lui Dragnea.

”Parcă în CEx nu ar fi fost parlamentari votaţi de cetăţeni, angajaţi să pună în practică programul de guvernare, ci CEx parcă ar fi avut în componenţă indivizi precum Nuţu Cămătaru, Bercea Mondialul, Genică Boerică şi oameni de teapa asta. PSD s-a comportat ca un grup infracţional organizat. Mesajul pe care trebuie să îl înţeleagă orice cetăţean de bună credinţă din România este acela că de fapt PSD guvernează pentru infractori şi nu pentru cetăţenii corecţi, care respectă legea, cu frica lui Dumnezeu, care au respect faţă de democraţie”, a declarat, pentru Agerpres, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că, prin decizia luată, CEx al PSD a încuviinţat ca la conducerea Camerei Deputaţilor să rămână o persoană condamnată.

”Începând de la această decizie a CEx, practic orice mahăr psd-ist poate să îndrăznească să comită infracţiuni pentru că se poate aştepta ca majoritatea parlamentară dominată de colegii săi să schimbe o lege astfel încât să nu mai suporte nicio consecinţă şi să îl scape de puşcărie. Este inadmisibil comportamentul acestui organism care, practic, a încuviinţat să rămână în fruntea Camerei Deputaţilor şi a PSD un om care a fost condamnat definitiv şi acum iarăşi este condamnat”, a spus Ludovic Orban, prezent la PNL Neamţ.

Ludovic Orban le cere liberalilor să iasă la manifestații

Ludovic Orban a cerut românilor să fie ”activi” în perioada care vine, iar membrilor şi simpatizanţilor PNL să participe la manifestaţii.

”Începând de ieri, orice cetăţean român trebuie să înţeleagă că somnul naţiunii naşte monştri. Trebuie să înţeleagă că dacă va sta pasiv în perioada care va urma, acceptând tot ce a fost din partea acestor forţe politice anti-europene, anti-democratice, certate cu legea, care nu mai respectă nicio normă de bun simţ, nicio prevedere legală şi constituţională, riscăm să ne trezim că România va fi ocupată de acest clan toxic. România nu este moşia lui Dragnea, România nu aparţine clanului de vechil dominat de Dragnea. Românii trebuie să înţeleagă că trebuie să fie activi în perioada care vine, trebuie să îşi manifeste public angajamentul pentru apărarea democraţiei, pentru apărarea propriilor drepturi şi libertăţi”, a mai spus Orban.

Totodată, acesta a subliniat că poate fi anticipat ”pericolul” unei noi Ordonanţe 13.

”După declaraţiile de ieri ale lui Dragnea, putem anticipa pericolul unei noi Ordonanţe 13. (…) Este inadmisibil ca indivizi care totuşi au o carieră în spate, care s-au angajat faţă de oameni să le rezolve nişte probleme, să fie în halul ăsta de speriaţi, de terorizaţi sau cu minţile pierdute încât să facă zid în jurul unui infractor care este astăzi un rău absolut pentru România şi un pericol uriaş”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a arătat că liberalii se vor opune în Parlament unei astfel de ordonanţe de modificare a Codului penal, o vor ataca la Curtea Constituţională şi vor sesiza Comisia de la Veneţia, partenerii europeni şi SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri