Mii de persoane protestează în Piaţa Victoriei din Capitală, chiar în faţa Guvernului, iar traficul rutier este blocat pe Bulevardul Kiseleff.

Protestatarii strigă: ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, „CCR, sluga PSD”.

UPDATE: Circa 12.000 de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei în cea de-a șasea zi consecutivă de proteste antiguvernamentale din Capitală, arată HotNews.

UPDATE: Potrivit estimării HotNews, sunt peste 5.000 de oameni în Piaţa Victoriei.

Peste 3.500 de persoane protestează duminică seara, pentru a șasea zi consecutiv, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

La Timișoara au ieșit în stradă 2.500 de oameni, iar la Sibiu peste trei mii.

La Oradea au fost instalate corturi, exemplul fiind luat de la Cluj, transmite Mediafax.

Protestul intitulat ”Cod roşu de OUG” a fost anunţat pe Facebook pentru duminică seară în Bucureşti, este îndreptat împotriva lui Liviu Dragnea, liderul PSD, pentru că nu demisionză după ce a fost condamnat a doua oară, şi a Guvenului, suspectat că vrea să modific codurile penale prin OUG.

Omenii adunată în piață îi cântată lui Liviu Dragnea: „Mulți ani primească” şi scandează scandat împotriva PSD-ului. au steaguri, fluiere și goarne şi scandează şi împotriva Curţii Constituţionale: „CCR, sluga PSD”, conform HotNews.


Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

UDATE: Peste 2.000 de români protestează în Piaţa Victoriei din Capitală şi grupuri de oameni sosesc în continuare. Protestatarii strigă ”Demisia!”anunţa digi 24 la ora 19.30. Traficul rutier este blocat pe Bulevardul Kiseleff. În difuzoarele din piaţă a fost pus un mesaj al lui Mihai Şora.

În piaţă sunt împărţiţi fluturaşi în care sunt explicate modificările la codurile penale.

Grupuri de oameni sosesc continuu în piaţă.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în mai multe oraşe din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

Şi sâmbătă seara au manifestat în Piaţa Victoriei peste 2.000 de oameni, între care şi scriitoarea Ana Blandiana, precum şi alte câteva mii în mai multe oraşe din ţară. La Cluj-Napoca, zeci de oameni au rămas în corturi şi peste noapte.

Liviu Dragnea, liderul PSD a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

De asemenea, Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

202 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here