Într-o postare pe facebook, scriitorul Mircea Cărtărescu apreciază că PSD a trecut de linia roșie și de acum ne putem aștepta la represalii fizice împotriva personalităților oponente și a protestatarilor.

Scriitorul atrage atenţia că evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. El spune că nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: ”Deşteaptă-te, române!”.

Iată mesajul integral postat de Mircea Cărtărescu:

Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roșie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potențial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea și de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forță care vizează oamenii. De-acum ne putem aștepta la represalii fizice împotriva personalităților oponente și a protestatarilor, ca și la o guvernare discreționară, prin dictat. Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere și consecințele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: ”Deșteaptă-te, române!”

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” este anunţat pentru duminică seară în Piaţa Victoriei, peste cinci mii de persoane arătându-se interesate de evenimentul creat pe Facebook. Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =