Mişcarea România Împreună (RO+), condusă de fostul premier Dacian Cioloş, avertizează că modificări la Codul de Procedură Penală votate, luni seara, îl pot ajuta pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în procesele sale penale.

„O parte din modificările aduse de parlamentari îl pot ajuta pe Liviu Dragnea, şeful PSD, în procesele sale penale. PSD demonstrează încă odată că deturnează puterea de legiferare dată de cetăţeni în interesul şefului de partid care are probleme în instanţă. PSD devine astfel un partid care nu mai acţionează în interesul românilor ci doar pentru interese de grup certat cu legea. Printre noile modificări câteva arată clar intenţia PSD de a-l ajuta pe Liviu Dragnea şi alţi demnitari ai Coaliţiei, cu un preţ care poate fi imens pentru România şi sistemul de Justiţie: este redefinit grupul infracţional organizat, se modifică prevederile referitoare la mărturia mincinoasă şi se introduce o nouă cale de revizuire în situaţia în care hotărârea de condamnare nu este semnată de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei”, precizează un comunicat de presă.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională.

Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi “pentru”, 78 ”împotrivă” şi o abţinere.

Şedinţa de plen s-a desfăşurat în absenţa lui Liviu Dragnea şi a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase, care a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =