Caută
Close this search box.

VIDEO Miting masiv la Londra. Zeci de mii de oameni cer al doilea referendum pentru Brexit

Zeci de mii de britanici au mărşăluit, astăzi, prin centrul Londrei până în faţa Parlamentului pentru a cere un al doilea referendum pentru Brexit, informează Reuters.

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult.

Britanicii care nu vor ieşirea din blocul comunitar reacţionează astfel la informaţiile potrivit cărora guvernul condus de Theresa May ia în calcul părăsirea Uniunii Europene, fără un acord prealabil, din cauza eşuării negocierilor cu Bruxelles-ul.

O astfel de mişcare ar putea provoca haos în economia britanică şi de asta se tem cel mai tare cei care se opun Brexitului. În plus, milioane de britanici se tem că-şi vor pierde locurile de muncă după retragerea munltinaţionalelor dincolo de Canalul Mânecii, iar cei care trăiesc în celelalte state UE se tem că-şi vor pierde dreptul de rezidenţă.

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People’s Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de „divorţ” agreat cu UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri