Caută
Close this search box.

NATO pregăteşte o forţă de reacţie rapidă de 30.000 de militari

nato

NATO vrea să consolideze capacităţile de reacţie rapidă, pentru contracararea Rusiei. Aceasta pregătind o nouă structură de intervenţie de 30.000 de militari, afirmă surse din cadrul Alianţei, citate de publicaţia germană Welt am Sonntag, via Mediafax.

Germania: Centru de comandă NATO pentru reacție rapidă

NATO consolidează reacţia rapidă

Diplomaţi NATO au declarat pentru publicaţia germană Welt am Sonntag că Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte consolidarea forţei de reacţie rapidă prin crearea unei structuri militare de 30.000 de militari care să poată fi mobilizaţi în cel mult 30 de zile în situaţii de criză.

Conform planului, structura, care va include capacităţi terestre, maritime şi aeriene, va fi dotată cu sute de avioane şi nave militare. Noua structură va face parte din Forţa NATO de reacţie rapidă, care are în prezent 20.000 de militari.

Discuţii, la începutul lunii iunie

Planul urmează să fie discutat de miniştrii Apărării din cadrul NATO în cursul reuniunii programate la Bruxelles pe 7-8 iunie. Planul ar urma să fie adoptat de liderii statelor membre cu ocazia summitului anual, programat în iulie.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, Germania va juca „un rol important” în coordonarea noii structuri de reacţie rapidă. Iniţiativa consolidării Forţei de reacţie rapidă aparţine Washingtonului.

„Trebuie să avem capacităţi operaţionale mai rapide, să putem desfăşura urgent pe teren un număr mare de militari şi echipamente, în misiuni pentru disuasiune şi apărare”, a declarat un diplomat al Pactului citat de publicaţia Welt am Sonntag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri