Caută
Close this search box.

OECD: Recenta decizie CCR contravine echilibrului puterilor în stat şi independenţei sistemului judiciar

oecd

Directa subordonare a procurorilor faţă de un actor politic reprezintă o încălcare clară a independenţei sistemului judiciar. Aceasta poate avea consecinţe grave în privinţa statutului ţării în cadrul organizaţiilor internaţionale. Sunt afirmaţiile şefului structurii anticoruptie din cadrul OECD, Drago Kos, pentru Ziare.com.

Cinci sute de procurori rezecţionează după decizia CCR care îi cere lui Iohannis revocarea şefei DNA. Ei vor independenţa justiţiei

Drago Kos, OECD: Este o acţiune intenţionată

Recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dumneavoastră şi independenţei sistemului judiciar. Nu pot evita sentimentul că este o acţiune intenţionată, cât timp am mai vaăzut asemenea stranii interferenţe ale unor curţi constituţionale din Balcani în lupta anticorupţie, în ultimii ani.

, spune reprezentantul OECD. El continuă, eplicând că „magistraţii români au clarificat că nu vor reveni la vechile timpuri, când politicienii le spuneau ce şi cum. Comunitatea internaţionala îi va susţine în această privinţă”.

Drago Kos, OECD: DNA e una dintre poveştile de succes

Dragos Kos, şeful entităţii anticorupţie de OECD, afirmă că „DNA este una dintre poveştile de succes iîn lupta anticorupţie la nivel mondial”. El spune că „funcţionarea şi rezultatele sale sunt model de studiu pentru generaţii de studenţi din întreaga lume”.

Actualul guvern al României nu vrea să continue lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi face orice pentru a găsi o scuză în acest sens.

Ministrul vostru al Justiţiei va învaăţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare. Îmi pare rău că imaginea ţării are de suferit din cauza declaraţiilor lui impulsive.

Achitările sunt o componentă normală a oricărei proceduri judiciare normale în orice ţară normală. N-aş vrea să trăiesc într-o ţară în care procurorii obţin 100% condamnări.

, afirmă Kos.

2 răspunsuri

  1. Bun comentariu dar pacat ca greselile din text submineza insasi esenta lui. Va rog sa aveti grija cum scrieti, pana la urma sunteti cronicar, nu? Si ar fi pacat. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri