Caută
Close this search box.

Omul propus de Iohannis la SIE, o mutare care nu i-ar fi pe plac lui Dragnea, deşi este un vicepreşedinte al PSD

Liderii PSD evită să facă declarații oficiale în ce priveşte numirea lui Gabriel Vlase la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), conform propuneri preşedintelui Klaus Iohannis, până când Liviu Dragnea nu transmite o poziție clară în acest sens.

PSD nu s-ar fi așteptat la numirea lui Gabriel Vlase, la șefia SIE.

Numirea lui Gabriel Vlase, vicepreşedinte al PSD, la SIE n-ar fi pe placul lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care ar fi fost luat pe nepregătite de decizia lui Klaus Iohannis. De altfel, liderii PSD evită să facă declarații oficiale până când șeful PSD nu transmite o poziție clară în acest sens. „Nu știam de asta. Iohannis a făcut o mutare împotriva noastră. L-a nominalizat pe Vlase, fără să există o minimă comunicare cu partidul în acest sens. Vlase doar s-a repliat pe lângă Dragnea, el este mai apropiat de Ciolacu și Tudose„, conform unor surse din PSD, citate de HotNews.

Nici vectori mass-media apropiaţi de Liviu Dragnea şi de PSD nu par a susţine numirea lui Vlase la SIE.

Antena3 a titrat pe burtiera emisiunii de la ora 14.00 următorul text: ”Legăturile omului propus de Iohannis la SIE cu Tudose și Florian Coldea”. Emisiunea a continuat cu dezvăluiri despre colegii de doctorat ai lui Vlase la Academia SRI: Florian Coldea, Sorin Cozma (general SRI), Mihai Tudose și Loredana Albu (nepoata lui Gabriel Oprea), conform g4media.

Bogdan Chireac, DCNews, a declarat: „Există și un dar aici (este vorba despre propunerea de numire a lui Vlase la SIE -n.n): dacă liderii majorității nu sunt de acord cu dl Vlase la SIE rezultă că dl Vlase era parte a statului subteran.”

Sorin Roșca Stănescu: „Dacă (numire lui Vlase -n.n) nu este rezultatul unei înțelegeri cu conducerea PSD, este evident că PSD-ul nu va fi de acord cu această nominalizare și nu va vota în Parlament așa ceva. În condițiile în care domnul Iohannis a făcut-o de capul lui, înseamnă că are o înțelegere cu somnul Vlase peste capul partidului”, a mai spus Roșca Stănescu, citat de DCNews.

Marius Pieleanu, o altă părere

”Am anumite informații care diferă de cele apărute în spațiul public. Propunerea lui Liviu Dragnea a fost Gabriel Vlase de foarte multă vreme, de când s-a eliberat postul la SIE. Nu știu de ce este așa o surpriză. Gabriel Vlase, care merită să ocupă acea poziție, este propunerea PSD. Cei mai importanți lideri PSD știau că Liviu Dragnea vrea să-l nominalizeze pe Gabriel Vlase la SIE. Această propunere este de mai multă vreme pe masa de la Cotroceni”, a zis sociologul Marius Pieleanu la Antena3, citat de DCNews.

În context, Pieleanu, tot un apropiat al PSD şi al lui Liviu Dragnea, dar a vorbit și despre Mihai Tudose, fostul premier fiind cunoscut drept un apropiat al lui Gabriel Vlase în ideea în care Klaus Iohannis ar încerca să obţină voturi contra la o posibilă suspendare.

”Mihai Tudose este cumpărat demult, adică nu mai avem așteptări de la el. De altfel, nici la mitingul PSD nu a fost prezent. Mihai Tudose este singura greșeală majoră a lui Liviu Dragnea în privința nominalizărilor”, a mai spus Pileanu.

Gabriel Vlase, deputatul PSD de Bacău (47 ani), a fost propus joi de președintele Klaus Iohannis în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, vacantă din septembrie 2016, de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Vlase, aflat la al patrulea mandat de deputat, este vicepreședinte al PSD și se remarcă prin ceva anume în rândul liderilor PSD: o pasiune pentru servicii secrete și siguranță națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri