Caută
Close this search box.

Petiţie online pentru demisia lui Dăncilă: Ne e ruşine de lipsa de educaţie, de felul în care va exprimaţi, de incompetenţă

dăncilă

Românii s-au mobilizat şi cer demisia Vioricăi Dăncilă, pe care o consideră o ruşine pentru funcţia de prim-ministru al României.

dăncilă

Peste 20.000 de români au semnat petiţia online  „Vasilica Viorica Dăncilă, demisia!”, iniţiată de Corina Băcanu Călăraşu.

„Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă,

Trăim vremuri în care, în universităţile lumii, numărul de fete studente îl depăşeşte pe cel al băieţilor. Vremuri în care, o femeie este aleasă în Germania de patru ori la rând cancelar, o altă femeie luptă în cursa finală pentru Preşedinţia SUA, o femeie conduce FMI, o femeie este responsabilă de politica externă a Uniunii Europene, în care o femeie preşedinte transformă în bine o ţară ca Chile.

Trăim vremuri extraordinare pentru femei, cărora li s-a deschis accesul către funcţii publice de mare responsabilitate şi vizibilitate.

Fetele şi tinerele din ziua de azi, fiicele noastre, nu numai că pot spera, dar pot fi sigure că, prin educaţie, prin efortul care să le ducă la excelenţă într-un domeniu, prin cultură, prin bun gust, prin formarea propriilor opinii şi gânduri şi capacitatea de a le exprima cu claritate şi eleganţă, pot deveni ministru sau preşedinte dacă asta îşi doresc.

Dacă asta îşi doresc însă în România, modelul public oferit de dumneavoastră este descurajant. Nicio fată educată din România, cu pasiune pentru ceea ce face, care investeşte ani ca să devină un bun profesionist, un cetăţean informat, civilizat şi activ în societate, nu-şi poate dori o funcţie publică avându-vă ca model pe dumneavoastră.

Ne este ruşine, ca femei, de fiecare apariţie a dumneavoastră. Ne este ruşine de lipsa vizibilă de educaţie, de felul în care va exprimaţi, de dovezile de incompetenţă pe care ni le oferiţi din abundenţă, de felul cum nu vorbiţi o limbă străină într-o ţară care se situează pe un loc onorabil în UE la nivelul de limbi străine vorbite de cetăţenii ei, de felul cum acţionaţi în funcţia publică pe care o ocupaţi.

Vă facem responsabilă de promovarea unui model care descurajează orice tânără femeie din România să-şi dorească o carieră de responsabilitate publică. Orice tânără femeie care nu este fiica, nepoata sau fina dumneavoastră.

Mulţumim pentru atenţie şi vă aşteptăm demisia”.

Semnează: „10000000 de femei din România”

Puteti semna AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri