Caută
Close this search box.

Preşedinţia: Ambasadorii statelor membre UE, îngrijoraţi de modificările Codului de procedură penală

Ambasadorii statelor membre UE sunt îngrijoraţi de modificările aduse Codului de Procedură Penală, adoptate de Parlamentul României, transmite Preşedinţia.

„Ambasadorii statelor membre ale Uniunii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la modificările Codului de Procedură Penală care au fost adoptate de către Parlamentul României. În opinia acestora, în măsura în care aceste modificări vor intra în vigoare, cooperarea în domenii precum judiciar și polițienesc între România și celelalte state membre va fi afectată.

Iohannis: Cetățenii români merită legi pragmatice care să contribuie la consolidarea independenței justiției

De asemenea, vor exista serioase semne de întrebare cu privire la garanțiile oferite de statul român referitoare la utilizarea corectă a fondurilor europene de care beneficiază țara noastră.

În cadrul discuțiilor referitoare la evoluțiile din plan intern, Președintele României s-a referit la nevoia de consolidare a democrației și a statului de drept, ca elemente esențiale pentru parcursul viitor al țării noastre.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că va urmări în continuare obiectivul major asumat încă de la începutul mandatului său, de garantare a independenței justiției și continuare a luptei împotriva corupției.

Președintele României a exprimat convingerea că cetățenii români merită legi pragmatice care să contribuie la consolidarea independenței justiției și să garanteze funcționarea statului de drept, în conformitate cu valorile europene”, transmite Preşedinţia într-un comunicat.

Un răspuns

  1. Iar minte plavanul.Pai el a discutat cu ambasadorii oaspetii lui cum ii place plavanului sa spuna,ieri,marti 19 iunie iar legile au fost votate in seara de 18 iunie seara,cand au avut timp oaspetii lui sa citeasca modificarile din C.P.si C.P.P.ca sa fie ingrijorati ? Mai mult oare oaspetii plavanului nu sunt ingrijorati de faptul ca acesta nu pune in aplicare o decizie a CCR ? Despre asta nu l-au intrebat nimic oaspetii lui ?Si inca ceva : eu stiu ca ambasadele au cu totul alt rol intr-o tara nu sa se amestece in forul legislativ si treburile interne ale acelei tari.Oare noi le-am comentat vreo data legile pe care le dau tarile lor ? le-am spus noi ca suntem ingrijorati ? Oare de ce suntem atat de tampi si nu verticali d-lor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri