Caută
Close this search box.

Protestat REZIST chiar în Parlament: Dragnea şi Dăncilă, huiduiţi. S-a strigat: Justiţie, nu corupţie!, Cuib de hoţi şi mafioţi

Dragnea şi Dăncilă, huiduiţi chiar în Parlament.

Un grup de protestatari Rezist s-a aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă.

Ea a citit un mesaj de 45 de minute legat de stadiul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în primul semestru al anului 2019.

Liviu Dragnea, liderul PSD, și premierul Viorica Dăncilă au fost huiduiți și flancați de protestatarii nemulţumiţi de modificările votate în Parlament de coaliţia PSD/ALDE la codurile de procedură penală.

La ieșirea lui Dragnea din plen, oamenii au început să strige: „Demisia, demisia”, „Cuib de hoți și de mafioți” și „Rușine”.

 


În momentul în care Liviu Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au ieșit din sala de plen, câțiva deputați PSD s-au poziționat între politicieni și ziariști și cameramani, unii dintre aceștia fiind împinși.

Protestatarii au strigat: ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”.

Aceştia aveau şi banner cu sloganuri.

UPDATE: Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliștilor și a numit protestul un „circ”. Dragnea a mers țintă spre biroul său, după ce participase la discursul susținut de premierul Dăncilă în plenul reunit al Parlamentului pe tena stadiului pregătirilor pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019.

Liviu Dragnea: Nu fac declarații în astfel de condiții.
Reporter: Ați fost foarte absent la codurile penale.
Liviu Dragnea: D-aia protestează?
Reporter: Ar putea fi un motiv. Oamenii se bat aici. Uitați-vă la ce se ajunge.
Liviu Dragnea: Tu ti-ai facut datoria, ai intrebat. Circul asta? Voi așa vreți să faceți presă? Dacă la voi în studio vin asemenea oameni mai faceți emisiuni? Faceți cu cei de la USR, conform Digi24

Jurnalistul Cristi Citre a postat pe pagina sa de Facebook un clip în care se vede cum deputații PSD care îl însoțeau pe Liviu Dragnea i-au împins și bruscat pe jurnaliștii și cameramanii care încercau să obțină declarații de la șeful PSD.

Singurul care a vorbit cu protestatarii a fost Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe. El a fost întrebat dacă este vinovat de împiedicarea oamenilor să voteze în diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, el replicând: ”Eu sunt de vină şi pentru Războiul de independenţă”.

În orice ţară civilizată ar trebui să vină să îi ia cu dubele”, a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la intrarea în biroul lui Dragnea.

Încă nu i-au luat pe ăştia de aici?”, a afirmat Carmen Dan, ministrul de Interne, la ieşirea din sala de plen, conform Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri