Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală – unde peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale – s-a încheiat după aproximativ cinci ore.

În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie. După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece. Manifestaţia a durat peste cinci ore, oamenii scandând „Rezistăm, nu plecăm”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Libertate” sau „Hoţii”, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Curtea Constituţională a penalilor”. După ora 19.00, circulaţia rutieră a fost blocată pe bulevardul Aviatorilor şi pe Şoseaua Kiseleff.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi su reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos. Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă.

Manifestaţia a degenerat din nou după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi. În urma incidentelor, opt persoane au fost ridicate de jandarmi şi duse la Poliţie, potrivit jandarmeriei Bucureşti.

În jurul orei 22.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat Imnul, după care au scandat „Demisia”. În Piaţa Victoriei s-a aflat şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini video în care poate fi văzut în mijlocul mulţimii. „Ieşiţi în piaţă, oameni buni”, a scris Şora. O parte dintre manifestanţii din Piaţa Victoriei din Capitală au protestat pe parcursul zilei în faţa Parlamentului faţă de modificarea Codurilor penale.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost huiduit la ieşirea din Parlament, a fost împins de unul dintre protestatari şi a avut nevoie de protecţia jandarmilor, care l-au escortat prin Parcul Izvor şi a mers până la metrou în huiduielile manifestanţilor, care au strigat „Nu scăpaţi”, „Hoţii”. Protestul a început încă din timpul prezenţei premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului, la ora 13.00.

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =