Caută
Close this search box.

Războiul comercial: planul SUA de a limita investițiile chineze în tehnologie

Departamentul de Trezorerie al SUA pregătește un plan de limitare severă a investițiilor chineze în tehnologie, marcate ca amenințând securitatea economică și națională a Statelor Unite, a informat agenția de știri Bloomberg luni citată de AFP.

Deschizând un nou front în războiul comercial dintre cei doi giganți, Casa Albă prezice, potrivit surselor interne citate de Bloomberg, o serie de măsuri pentru a lua în considerare orice investiție de capital din China în companiile americane din sectorul tehnologic, inclusiv în vehicule electrice, robotice sau aerospațiale, ca amenințări la adresa securității țării.

Aceste măsuri urgente ar trebui dezvăluite vineri într-un raport al Secretarului Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, care va susține aplicarea lor de către un comitet interguvernamental împărțit în două comisii pentru investiții străine în Statele Unite. Unul dintre ei se va concentra în special pe China. Steven Mnuchin va lucra la acest plan din decembrie. Potrivit surselor Bloomberg, după ce au luat în considerare o abordare mai puțin confruntată, mai mulți membri ai administrației și președintele Donald Trump l-au convins în cele din urmă să recurgă la instrumente ofensive. Cu toate acestea, unii oficiali americani se tem că ridicarea mizelor în războiul comercial economic va determina scăderea prețurilor acțiunilor sau rănirea companiilor americane din China.

Săptămâna trecută, Donald Trump a amenințat că va ridica valoarea produselor chineze care ar fi impozitate la intrarea în Statele Unite la un total de 450 de miliarde de dolari – marea majoritate a importurilor din China – dacă Beijung-ul va răspunde deciziilor SUA.

Administrația Trump dorește să-și reducă deficitul comercial față de Beijing, care în prezent se ridică la 375 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri