Caută
Close this search box.

România trage în forță pentru medalii pe apele Austriei

S-a încheiat prima zi de întreceri la Cupa Mondială de canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria.Trei echipaje s-au calificat în semifinale, iar al patrulea, echipajul feminin de opt plus unu (8+), s-a clasat pe locul doi în cursa demonstrativă și va trage în finala de duminică.

Pentru semifinalele de sâmbătă s-au calificat: echipajele feminine la: dublu vâsle categoria ușoară (L2x), Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc, campioane mondiale en-titre, locul 1 în serie; dublu rame (2-), cu Andreea-Ioana Budeanu și Amalia Bereș, locul 3 în serie. De asemenea, și echipajul masculin de patru rame (4-) s-a calificat în semifinale, cu Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc, câștigându-și seria de calificare.

Celelalte două echipaje feminine, de patru rame (4-) cu Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina-Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu, precum și de patru vâsle (4x) cu Elena Logofătu, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile, vor trage sâmbătă în recalificări.
Antrenori principali: Mircea Roman (feminin), Antonio Colamonici (masculin). Antrenor federal, Dorin Alupei. Delegația este condusă de doamna Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.
Cursele cu echipaj românesc încep sâmbătă, la ora 10:54.

În imagine, campioanele mondiale de la Sarasota (2017), Geanina Beleagă (dreapta) și Ionela-Livia Cozmiuc (stânga), favorite în proba de dublu vâsle categoria ușoară, unde și-au dominat clar seria de calificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri