O delegaţie a Comisiei de la Veneţia, organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional, vine luni la Bucureşti într-o vizită de două zile. Motivul acestei vizite: modificările controversate la legile Justiţiei.

Programul delegaţiei include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, cu parlamentari din Comisia Iordache şi cu organizaţiile magistraţilor.

„O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se va afla în vizită în România pentru o serie de schimburi de opinii privind cele trei proiecte de modificare a Legii de organizare judiciară, a Legii CSM şi a Statutului judecătorilor şi procurorilor.

Delegaţia va avea întâlniri cu preşedintele României, cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale, Biroului Procurorului General şi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ai Consiliului Superior al Magistraturii şi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, ai asociaţiilor de judecători şi procurori şi ai organizaţiilor societăţii civile„, anunţă un comunicat al Comisiei, citat de News.ro.

De asemenea, documentul consemnează că atât preşedintele României, cât şi Comitetul de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia cu privire la cele trei proiecte de lege.

Vizita se desfăşoară în perioada 11 – 12 iunie.

137 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here